perjantai 12. maaliskuuta 2010

minttukrokantti muffinit

Minulla ja mintulla on hankala suhde. En pidä sen hammastahnamaisesta raikkaudesta. Ylä-asteella tytöt söi maraboun minttukrokanttia ja totuin siihen itsekin. Yhä edelleen meillä on viharakkaussuhde. Tax freesta tuliaiseksi saatu suklaalevy ei huvennut mitenkään muuten joten se upposi muffinneihin joissa mintun ja minun suhde kehittyi hieman paremmaksi jälleen. Alkuperäinen ohje 2000-luvun ihan alkuvuosien kotivinkistä mutta tässä omassa versiossa ei ole enää kuin perusaineet samat. Minttua rakastavat rakastivat näitäkin.

Tästä syntyy noin 1 ja puoli muffinipellillistä.

4 1/2 dl jauhoja
1/2dl kaakaojauhetta (oboy tms, ei sitä leivontakaakaota)
2dl sokeria
3tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 1/2 dl maitoa
1/2 dl rypsiöljyä
levy (n. 200g) minttukrokanttisuklaata

+ muffinivuokia/muffinipelti

Lämmitä uuni 200asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskeneään, lisää munat,maito ja öljy. Sekoita kaikki hyvin yhteen.
Hienonna suklaa ja sekoita rouhe taikinaan mukaan.
Annostele taikina muffinivuokiin ja paista 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti