sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

makaronilaatikkoa opiskelijalle ja kasvissyöjälle

Soijarouhe on hei halpaa ja oikein valmistettuna varsin maukasta. Sain jostain käsiini aikoja sitten vegaaniliiton pienen vihkosen jossa oli kananmunattomia reseptejä ja yksi niistä oli makaronilaatikkoon joka näkyy kuvassakin. Oikea kamera ei ollut käyttövalmiudessa niin turvauduin puhelimeni kameraan joka iloisesti ylivalotti kuvan koska oli muuten hämärää. Näin sain myös hienon mahdollisuuden hieman esitellä hankintaa kirjamessuilta. Ostin vihdoin ja viimein Puputyttö&vohvelisankari -vegaaniherkkukirjan josta eilen tuli tehtyäkin jo jotain mutta siitä myöhemmin. Nyt makaroonilaatikon kimppuun. Ohje oli tosiaan alunperin vegaaninen mutta itse esim lisään päälle aina juustoa ja muutenkin on vähän muokattu ohje.

Makaronilaatikko

5dl makaroonia
1 1/2 dl soijarouhetta
3 1/2 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio
1 sipuli
1 tl oreganoa
3 tl paprikajauhetta
2 tl kuivattua persiljaa
1rkl soijakastiketta
suolaa jos maistuu tarvitsevan sitä

Makua antamaan maitoa/kermaa pieni loraus ja päälle juustokuorrute.

Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Silppua sipuli ja kuullota pannulla öljyssä ja mausta paprikajauheella. Lisää soijarouhe, kasvisliemikuutio ja vesi.
Anna kiehua 5 minuuttia ja mausta.
Kaada valmiit makaronit vuodeltuun vuokaan ja miksaa sekaan soija-sipuli seos.
Lorauta mukaan hieman maitoa ja päälle juustoa.
Paista 30 minuuttia. Sammuta uuni ja anna vielä muhia jälkilämmöllä 5 minuuttia.

Nauti ketsupin kanssa, ilman sitä tästä ei tule mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti