torstai 4. maaliskuuta 2010

kasvispastaa

Kasvispasta on yksi niistä ruuista joihin palaan uudestaan ja uudestaan aina hieman eri lähtökohdista. Se on helppoa, täyttävää, kermaista,terveellistä ja mukava tehdä. Siihen ei kyllästy sillä variaatioita on kymmeniä eikä sen syöminen aiheuta tunnontuskia. Lisäksi kun vaihtaa normaalin pastan täysjyväpastaan saa enemmän kuitujakin. Tätä tulee tehtyä yleensä summittainen annos joka vaihtelee valtavasta sopivaan mutta kaikki tulee aina syötyä.Tämä on myös siitä hyvä ruoka, että mikäli kastiketta jää yli, se säilyy jääkaapissa mainiosti joten seuraavana päivänä voi keittää vain lisäksi pastan.

Kasvispasta

1 porkkana juustohöylällä höylittynä
1/3 pussia pakaste parsakaalia
1 sipuli
1 tomaatti
noin 1 prk ruokakermaa
mustapippuria
1dl juustoraastetta

Keitä spagettia!
1. Kumoa jäässä olevat parsakaalit pannulle tilkan öljyä kera, anna lämmetä ja sulaa.
2. Lisää silputtu sipuli, kuullota.
3. Lisää pilkottu tomaatti sekä porkkana suikaleet, sekoita.
4. Kun vihannekset ovat saaneet hieman väriä ja tuoksuvat hieman paahtuneilta, lisää ruokakermaa kunnes seos tuntuu sopivan kermaiselta. Lisää myös mustapippuri.
5. Kaada keitetty pasta kastikkeen sekaan ja miksaa. Tarjoile höyryävänä.

Vaihtoehtoisesti tai lisänä kastikkeeseen sopii myös paprika tai vaikka kesäkurpitsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti