sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Baby kasvispiiraat


Ostin ensi kertaa Maku lehden sillä kansikuva oli yhtä herkkua. Kannen keskiössä oli gluteenittomat kasvispiiraat joille syntyi hyvä kokeiluhetki pienen illanvieton yhteydessä. Itsellä ei ole tarvetta gluteenittomille herkuille( vaikka varmasti se tekisi toisinaan hyvää) eikä kaapissa ollut valmiina gluteenittomia jauhoja joten korvasin simppelisti ne normaalijauhoilla. Salaman valo ei helli piiraita, oikeasti ne ovat kullankeltaisia eikä noin hailakoita. Päädyin käyttämään muffini vuokia sillä peltini on second hand ja tarttuu tiukasti kiinni kaikeen, on sitä voideltu missä määrin tahansa. Muokkasin tapani mukaan reseptiä sointumaan jääkaapin sisältöön paremmin. Alkuperäisessä ohjeessa tomaatin lisäksi oli kesäkurpitsaakin.

Gluteenittomat kasvispiiraat ( gluteenipitoisina tai ei, n. 12 kpl)

Pohja

1dl perunasosejauhetta
1 1/2 dl jauhoja (gluteenilla tai ilman)
75g voita
1 dl vettä

Täyte

1 tomaatti pilkottuna
hienonnettua basilikaa maun mukaan
1 dl mozzarella raastetta
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
n. 1/3tl suolaa
1/4tl mustapippuria
päälle ripoteltavaksi juustoraastetta

Valmista pohja sekoittamalla perunamuussijauhe ja jauhot, lisää sula rasva ja vesi. Sekoita. Vesi imeytyy seokseen nopeasti sillä muussijauhe toimii kuin sieni. 
Painele seos muffinivuuan koloihin pohjille ja reunoille.
Esipaista 200 asteessa 10min.

Levitä pohjille tomaattipalat,basilikaa ja mozzarellaa.
Sekoita kermaan munat ja mausteet. Jaa seos piiraille. Ripottele ylle vielä juustoraastetta.
Paista noin 15min kunnes kauniin rusehtavia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti