torstai 18. maaliskuuta 2010

kokkausta kirjasta 1

Kirjakaupassa eksyn kokkikirjojen pariin useasti. Kirjasta ei kannen perusteella saatti selailun kautta voi tietää tuleeko sitä käytettyä, onko siitä hyötyä?Itse turvaudun usein loppujen lopuksi omiin resepti varastoihin jotka on kerätty eri lehdistä, koulun köksä-ajoilta, netistä, kirjastosta lainatuista kirjoista. Joka tyypin ruokakirja. 
(kuva wsoy)
 Kirja sisältää sekä perusohjeita vihannesten keittoon, leivän leipomiseen ja kalan valmisteen sekä vaativampia reseptejä falafeleihin,paellaan yms. Olen kokenut niin pettymyksiä kuin onnistumisiakin. Kääretortusta tuli kuivaa levytaikinaa joka ei taittunut mutta jotkut pastakastikkeet ovat lyömättömiä. Tästä on myös apua papujen, juuresten yms valintaan ja valmistukseen jos on ensi kertaa jokin aines käytössä.

Vaikka kirja on nuorille suunnattu siitä ei löydy ainoastaan idiootti-helppoja asioita vaan ihan monipuolisesti kaikenlaista. Suosikkini tämä ei ole sillä jotkin reseptit ovat olleet mielestäni oikeasti huonoja. Esim. sinihomejuustopastakastike oli tosiaan lähes pelkkää sinihomejuustoa joka ei ko. juuston ystävääkään ihastuttanut.

Olen kokannut lähiaikoina suoraan paketista ja toisaalta Maku-lehden sisältöä. Tänään oli vuorossa kasvispasta jonka kruunasi tuorejuusto. Mikään ei ole vaan kerennyt kameraan asti ja jos on kerennyt niin ei ole sitten päätynyt koneelle asti vielä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti