lauantai 6. maaliskuuta 2010

 
Kasvispiirakan ohjeitahan ei koskaan voi olla liikaa? Se on mainio ruoka, välipala, iltapala, aamupala, hiukopala ja ties mitä. Suomessahan piirakan syöminen ruokana ei ole ehkä vielä laajasti viljelty tapa ainakaan perheiden piirissä mutta itse opiskelijana tulee tehtyä useastikin piirakkaa. Ensiksi koska pidän leipomisesta enemmän kuin ruuanlaitosta ja toiseksi koska ruoka soveltuu sitten seuraavan aamun täyttäväksi aamiaiseksekin. Tämä "sadonkorjuu piirakka" on meheä, pullea ja helppo valmistaa. Pitsamauste antaa kivan potkun taikinaan eikä maku jää miedoksi muutenkaan. Resepti on tosiaan alkujaa pirkasta jälleen kerran mutta tässä oma hieman muokattu versio.

Sadonkorjuu piiras

taikina;
100g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1tl pizzamaustetta
1/2tl leivinjauhetta
1/2 dl kylmää vettä

täyte;

1/2 pkt pakasteparsakaalin nuppula
1 iso porkkana
1 paprika
1 sipuli
2 kananmunaa
1 ja puol purkkia ruokakermaa
1dl soijamaitoa
1/2dl sinihomejuusto muruja
suolaa
mustapippuria
basilikaa
1rkl siirappia

Taikina;
1. nypi kuivat aineet rasvan kanssa yhteen
2. Lisää vesi ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille
3. Esipaista pohja 225asteessa 10min

Täyte;
1. Hienonna, silppua, kuutioi vihannekset. Keitä parskaalit ja pilko nuput.
2. Paista vihanneksia 5min pannulla. Lisää mausteet.

3. Sekoita munamaitoseos.
4. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja munamaitoseos päälle.
5 Paista 200asteessa 20-25minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti