tiistai 30. lokakuuta 2012

Voisilmäpullia!

Joskus on syytä iskeä kädet taikinaan. Maanantai-ilta on varsin mainio aika siihen. Pyöräytinkin ensi kertaa elämässäni voisilmäpullia. Ja tuli kuulkaa hyviä, suositan! Ohjeen runko mukailee Arla Ingmanin sivuilta löytyvää, mutta vain jauhon ja nesteen määrän suhteen joten en edes jaksa linkata, ihan omat pullat nämä ovat. Ihanan kuohkeita ja sopivan makeita.



Voisilmäpullat

1 pss kuivahiivaa
7- 8 dl vehnäjauhoja
2, 5dl kauramaitoa (tai osa vettä, osa maitoa)
75g margariinia
ripaus suolaa
0,5 dl sokeria
2 rkl aitoa vaniljasokeria
ripaus kanelia

Täyte:

noin 50g margariinia
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria
1 tl sokeria

Voiteluun 1 kananmuna


Sekoita kuivahiiva noin 2 dl jauhoja. Lisää suola, sokerit ja kaneli. Sekoita. Lämmitä maito ja sekoita mukaan. Lisää jauhoja, alusta ja lisää sitten sula margariini. Alusta joukkoon vielä loput jauhoista. Taikinan tulee olla kimmoisaa, muttei liian kovaa tai kiinteää. Anna kohota 30 min liinan alla.

Pyörittele taikinasta 15-20 pientä pullaa. Kohota 30 min. Paloittele täytettä varten margariini. Tee sormella kuoppa jokaiseen pullaan ja täytä se margariini palasella. Sekoita sokerit toisiinsa. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele kuoppiin ja pullien ylle sokeriseos. Paista 225 asteessa 7-9 minuuttia. Anna laseta hetki liian alla ja hyökkää kimppuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti