lauantai 20. lokakuuta 2012

Kaupan parhaat sämpylät sekä Novita Talvi 2012

Nyt en kehu turhaan vaan ihan siksi että nämä ansaitsevat sen: 

Palokan Perinneleipureiden Hurjan Moni-Vilja Sämpylät! Näillä riittää kokoa ja makua, ei mitään turhuuksia ainesosaluettelossa ja laatu aina taattu. Tulevatkin vielä ihan muutaman kilometrin päästä kaupan hyllyyn. Jos ostan sämpylöitä, ostan näitä kaikista mieluiten. Näistä kehittää nimittäin kunnon voileivätkin helposti.Voileipien lisäksi en ole kotona vieläkään enemmälti kokkaillut, siihen pitää kyllä saada muutosta! Sen sijaan olen neulonut hieman  ja lisää ja lisää. Tsekkailin talven Novitan neuleohjeita netistä, itse lopetin tilauksen viime numeroon sillä tuntui ettei lehti tarjoa kamalasti mitään uutta ihan joka numerossa.

Uusimmasta lehdestä osuivat kuitenkin silmään nämä, ja meinasi mennä teet väärään kurkkuun:

Kuva: Novita. fi
Vaikka lehdessä ei välttämättä paljoa mitään muuta uutta olisi, on nuo pöksyt aika räväkät. Valittu lanka vielä korostaa villeyttä, muutoinhan nämä neulotut haaremihousut voisivat olla varsin ihanat kotihousut. Ihmetyttää tosin neulemallin valinta sillä lahkeiden halkiot nousevat aika korkealle.

Toisaalta tämä pipo näyttää kovinkin somalta jos pipon haluaisi neuloa:
Kuva: Novita.fi
Ihmetyttää tosin miksi pipoon on valittu Hahtuvainen langaksi, sen neulominen ei ole välttämättä kaikista kivointa sormille.

Ennen  Novitan mallien selailua osui silmään uusimmassa Costumessa jo ollut kuva "tuubineulesta" joka sai inspiraationsa 3.1 Phillip Limin catwalkilla nähdystä neuleesta. Tuubiin oli valittu ihanasti syksyn uutuuslanka Kaiku, joka on tosi ihana neulottava, säärystimiä olen siitä itse tehnyt.

Kuva: Costume. fi
Tälläisen voisi helposti itsekin toteuttaa (ohje: costume.fi -> info-> ompelukaavat) mutta ehkä maltillisemman mittaisena. Tykkään mallin eleettömyydestä ja kaula-aukon leveydestä.

Kuva: Novita.fi
Novitan sivuilla julkaistu versio on yllä oleva ja käytettynä lankana toimii seiskaveikka. Lämpeän enemmän kieltämättä Costumen mallille vaikka Novitan kuva on ehdottomasti yksi Novitan parhaimmistoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti