torstai 25. lokakuuta 2012

Kasvislasagne

Kuvattomat jutut on ehkä vähän kuivia, mutta halusin nyt jakaa tämän lasagne "reseptin". Mielestäni lasagnen tekoon ei tarvita nimittäin ohjetta, tämä siksi, että lasagne on parhainta kun sen tekee ystävän kanssa ja heittää sekaan sitä mitä kaapista löytyy. Se elää hetkessä ja on parasta sen fiiliksen takia.

Lasagne sopii tähän vuodenaikaan mitä mainioimmin sillä se lämmittää, lohduttaa ja on herkullista. Koti kaipaa hehkuvaa uunia ja mieli kaipaa lämpöä, tästä niitä irtoaa! Lasagne ei myöskään aiheuta stressiä ja se syntyy kahdelta ihmiseltä varsinkin varsin ripeään tahtiin. Yksinkään ei mene voimat.

Uskon, että monet tukeutuvat lasagnen kanssa ohjeeseen tai kaipaavat omaan lasagneensa jotain uutta, tässä hyvä kasvisversio:

Kasvislasagne

Täysjyvälasagnelevyjä
1 prk tomaattimurskaa
noin 5dl kauramaitoa
50g margariinia
noin puoli desiä vehnäjauhoja
1 sipuli
2 porkkanaa
runsas kourallinen pakaste parsakaalia
kourallinen juustoa
1 1/2 dl soijarouhetta
3 dl vettä + extraa
kasvisliemikuutio
mausteita (esim. oreganoa, basilikaa,paprikaa, pippuria tms mistä tykkää!)

Hienonna sipuli, kuullota se. Lisää sitten soijarouhe, vesi, kasvisliemikuutio ja anna porista kunnes vesi on imeytynyt rouheeseen. Lisää tomaattimurska sekä mausteet. Anna porista.

Pilko porkkanat pieniksi paloiksi.

Sulata margariini kattilassa, lisää jauhot ja suurusta hyvin sekoittaen. Lisää sitten pari desiä maitoa, sekoita ja anna suurustua, lisää loput maidosta. Sekoita vielä mukaan juustoa makusi mukaan.

Kokoa lasagne seuraavasti;

Pohjalle tomaattikastiketta ja porkkanapaloja, kerros lasagnelevyjä. Tomaattikastiketta, porkkanapaloja, parsakaalinnuppuja, valkokastiketta, kerros lasagnelevyjä. Toista edellistä kerrosta kunnes vuoka on täynnä, päälle loput valkokastikkeet sekä juustoa. Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia. Anna laseta hetki ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti