maanantai 1. lokakuuta 2012

Mausteinen linssi-juurespata

Kaikki lähti siitä, että oli puolikas purkki paseerattua tomaattia, eikä mitään tietoa mihin sen kuluttaisi. En tykkää heittää käyttökelpoista ruokaa pois, joten rakentelin vähän intilaisittain maustetun kasvisvuuan ja heitinpä sekaan linssejäkin. Kokkaillessa mietin että mitähän tästä tulee, kuka laittaa ruokakermaa ja paseerattua tomaattia samaan vuokaan, mutta ei olisi pitänyt epäillä- aivan täydellistä!

Erinomainen syysruoka ja hyvä syy käyttää kauden juureksia ja tutustua vaikka linsseihin, jos ne ovat vielä uusi juttu.



Mausteinen linssi-juurespata

n. 1 dl vihreitä linssejä
1 bataatti
1/2 kukkakaali
2 porkkanaa
1/2 iso sipuli
1/2 prk paseerattua tomaattia
1 prk ruokakermaa
pippuriseosta
kurkumaa
juustokuminaa
muskottipähkinää
chilirouhetta
paprikamaustetta

Keitä linssit lähes kypsiksi kattilassa runsaassa vedessä. Kuori ja pilko sillä välin kasvikset suunnilleen saman kokoisiksi paloiksi, sipulin voi hienontaa. Kaada kasvikset uunivuokaan, mausta mielisi mukaan. Lisää sitten sekoittaen paseerattu tomaatti,valutetut linssit ja ruokakerma. Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes haarukka uppoaa bataattiin helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti