lauantai 12. helmikuuta 2011

Vähän niinkuin Joogaajan salaatti

Salaatti ei ehkä ole pakkaspäivän ensimmäinen ruokavalinta useasti, mutta koska olen kyllästynyt jo kylmyyteen, tein pirteää salaattia hivuttaakseni kevään saapumista edes hitusen tänne päin. En ollut aiemmin käyttänyt tuoretta pinaattia mutta jatkossa aion kyllä! noin kahdella eurolla sai valtavan pussin josta meni ehkä 1/5 tähän salaattiin. Rucolaan olen ihastunut jo aiemmin joten sitä lisään mielelläni mukaan. Vaikka ainekset eivät ole mitenkään vuodenaikaan sointuvia, tuoreina ne olivat yllättävän halpoja (jopa avokado) ja vaihtoehtoja löytyi monia,kaikista myös luomua! Kävin Sokoksen Herkku s-marketissa, jossa tuoreiden hedelmien ja vihannesten valikoima on aina iso, joten ihan pikkukaupoista ei aina välttämättä näitä tuoreena löydy tälleen talviaikaan mutta hyvin varustelluista kaupoista kyllä.

Inspiraationa salaatin kokoamiseen toimi Raw- energiaa raakaruoasta kirja, mutta oma salaattini ei ihan raakaruoan vaatimuksia täyttänyt ja aineksetkin hieman vaihtui.

Joogaajan salaatti (vähänniinku)

1/4 keräkaalista
rucolaa reilut kouralliset
tuoretta pinaattia reilut kouralliset
1 vihreä omena
kourallinen vihreitä papuja (keitä ensin pakastetut)
1 avokado(osta valmiiksi kypsennetty)

hieman sitruunamehua + oliiviöljyä

Raasta kaali juustohöylän avulla salaattikulhoon, koko 1/4 ei tarvitse käyttää vaan sen verran minkä  haluaa. Lohko tomaatti pieniksi kuutioiksi ja lisää kaalin joukkoon. Lisää mukaan reilut kouralliset rucolaa ja pinaattia(pinaatin lehtien kovia varsia on syytä katkoa pois ja kovin suuria lehtiä leikellä). Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret. Leikkaa avokado pieniksi paloiksi ja lisää salaattiin.  Lorauta salaattiin vielä hieman sitruunamehua ja oliiviöljyä, tarjoile!

3 kommenttia:

 1. Käytän myös mielelläni pinaattia! Se on lintava lisäke monille ruuille. Kokeile baby-pinaattia, siinä on pehmeämmät lehtiruodit ja on parempi vaihtoehto silloin kun pinaattia ei kypsennä!
  -Taru Sitruunaruohosta

  VastaaPoista
 2. Siis LOISTAVA , eikä lintava :) . Vauva sylissä....
  -Taru

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä Taru! Pitääkin etsiä baby-pinaattia kun seuraavan kerran tulee pinattiostoksia tehtyä.

  Ostamani pinaattipussi oli niin valtava kahdenhengen talouteen, että nyt kahden valtavan salaatin jälkeen sitä on yhä jäljellä joten pitää keksiä sille jotain lisäkäyttöä ja ryöpätä osa pakkaseen asti. Jännä kun liiasta riittoisuudestakin tulee ongelma!

  VastaaPoista