maanantai 21. helmikuuta 2011

Lasagnea vähän siitä sun tästä

Usein unohtuu, mitä esimerkiksi lasagne, espanjalainen munakas tai pitsa ovat perimmiltään- nimittäin ylijäämä ruokaa. Sana kuulostaa pahalta, mutta niin lasagneen, munakkaaseen ja pitsaan on etelä-euroopassa lisätty aina sitä mitä kaapista löytyy eikä yhtä oikeaa sisältöä ole olemassa.

Lasagne meilläpäin koostuu useasti valkokastikkeesta ja tomaattikastikkeesta sekä itse pastasta. Juustoa, sipulia,tomaattimurskaa,jauhelihaa ja mausteita. Itse tykkään lisäillä peruskastikepohjiin myös porkkanaa raastettuna, soijarouhetta ja erilaisia mausteita.

Tällä kertaa lasagneen hyppäsi tomaattikastikkeen joukkoon pinaattia (jota on yhä jääkaapissa kun en ole ehtinyt ryöpätä sitä), valkosipuli-persilja maustettua fetaa murennettuna sekä vähän soijarouhetta. Valkokastike syntyi mozzarella juustoraasteesta ja kauramaidosta.

Lasagne

tomaattikastike:

1 prk tomaattimurskaa
1 sipuli hienonnettuna
1/2 dl soijarouhetta
noin 1 dl vettä
noin 1 dl hienoksi leikattua pinaattia
noin 1/2 dl fetaa murusina
mustapippuria
pizzamaustetta
meiramia

valkokastike:

voita (noin 50g)
jauhoja noin vajaa desi
kauramaitoa (arviolla noin 6-7dl)
pari desiä vettä
reilusti juustoraastetta

Lasagnelevyjä

Valmista ensin tomaattikastike kuulottamalla sipulit, lisää tomaattimurska, soijarouhe ja vesi,mustapippuri ja anna porista hyvä tovi. Lisää sitten muut ainekset. Tomaattikastikkeen poristessa sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja paista kullanruskeiksi, lisää maitoa jatkuvasti sekoittaen ja anna kastikkeen saeta, lisää vettä ja anna porista. Lisää lopuksi juustoraaste ja anna sen sulaa mukaan.

Täytä vuoka aloittaen tomaattikastikkeella, sitten lasagnelevyjä, tomaattikastiketta+valkokastiketta,lasagnelevyjä jne kunnes viimeiseksi tulee vain kerros valkokastiketta ja hieman juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 30 min ja anna levätä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti