maanantai 28. helmikuuta 2011

Herkkuvinkkiä


Tästä ei kyllä kunnon kuvaa saanut millään kun kamera on lomilla muualla. Halusin piirakkaa mutten jaksanut tehdä sitä, joten inspiroiduin 500 piirakkaa- kirjasta ja tein vähän-niinkuin omenamurupaistoksen.

Herkkuun tarvitsee viipaloitua omenaa (pakasteena tai tuoreena, syöjien mukaan määrä), noin 50g voita (1/3 suoraan omenoiden kanssa paistoastiaan), jauhoja,sokeria ja kanelia. Aseta omenat paistoastiaan ja nypi ylle voita. Sekoita kulhossa jauhoa ja sokeria (1dl jauhoa, 1/2dl sokeria mittasuhteessa aina), kanelia maun mukaan sekä voi. Nypi taikinaksi ja ripottele omenasiivujen ylle. Paistetaan uunissa 200 asteessa kunnes omenat ovat lämpimiä ja pehmeitä ja taikina yllä ruskettunut. Nautitaan jäätelön kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti