tiistai 15. helmikuuta 2011

Laskiaispulliaisia

Tuli parhaita pullia ikinä! Aina on ollut vähän liian kuivaa, liian halkeilevaa tai liian mautonta mutta nytpä nappasi! Teen laskiaispullia yleensä runebergin päivän aikoihin jo kun ne ilmestyvät kauppoihin, sillä silloinhan se jo passaa kun kaupoissakin on jo!




Ohje Leila Lindholmin kirjan saloista.

3 dl maitoa
1 pala tuorehiivaa
1 1/2dl sokeria
1/2 tl suolaa
150g pehmeää voita
1 kananmuna
11-12dl vehnäjauhoja (erikois)

Täytteeksi kermavaahtoa ja mansikkahilloa(dronningholmia tietty!)

Sekoita lämmin maito ja hiiva, lisää sekoittaen sokeri, suola, voi ja kananmuna. Lisää hiljalleen jauhoja alustaen. Vaivaa taikina kimmoisaksi mutta ei jäykäksi. Kohota kaksinkertaiseksi (noin tunti) lämpimässä peitettynä. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kumoa taikina pöydälle ja leivo siitä noin 20 pullaa. Kohota pullia leivinliinan alla ja voitele ne vatkatulla kananmunalla. Paista uunin keskitasolla 6-7 minuuttia, jäähdytä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti