perjantai 7. toukokuuta 2010

Neiti Hakkaraisen (maailman paras) perunasalaatti

Tätä syötiin vappuna ja heti eilen tehtiin uusi satsi. On se hyvää! Ohje on ollut reseptivihossa jo vuosia ja se on napattu alkujaan kotivinkistä. Tähän ei tosin kannata hukata aikaa mikäli ei aio tehdä kastiketta, se nimittäin sitoo kaiken yhteen.

Neiti Hakkaraisen perunasalaatti

4-5 perunaa
125g viinirypäleitä
2-3 tomaattia
1 punasipuli
1 ruukku jääsalaattia
1dl pekaanipähkinöitä

kastike

3 rkl öljyä
2tl juoksevaa hunajaa
1 rkl sinappia
hippu suolaa ja mustapippuria
valkosipulia maun mukaan.

Pese perunat huolella ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Leikkaa myös sipuli viipaleiksi ja asettele yhdessä perunaviipaleiden kanssa uunipellille. Voitele öljyllä ja mausta suolalla. Paista uunissa 225 asteessa  noin 10-15 minuuttia kunnes perunat ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.

Viipaloi tomaatti, halkaise viinirypäleet ja rouhi pekaanipähkinät karkeaksi rouheeksi. Miksaa salaatinkastikkeen aineet yhteen. Revi salaatti ja asettele se vadille, asettele tomaatit ja viinirypäleet sekaan ja valuta puolet kastikkeesta mukaan. Nostele ylle lämpimät perunat ja sipulit, kuorruta pähkinärouheella. Lisää loput kastikkesta sekaan, nauti!

Merkinnän eka kuva oli toisesta tekokerrasta, tässä ensikerrasta jolloin pähkinät eivät olleet pääseet vielä mukaan kun tuli jo kiire ottamaan kuvaa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti