maanantai 10. toukokuuta 2010

Italialaista pastavuokaa

Ohje tähän ihanan lämpöiseen, pehmeään, lohduttavaan ja maistumaan pastavuokaan on Chocochili blogista alkujaan napsaistu ja sittemmin monesti tehty. Hieman olen ohjetta muokkaillut ja jättänyt esim. herneet pois.


300g pennepastaa
 
Tomaattikastike:
1 sipuli
2 tlk tomaattimurskaa
2 tl sokeria
valkosipulia noin 2 kynnen verran
2rkl tomaattipyrettä
2tl kuivattua basilikaa
suolaa, mustapippuria

Cashewpähkinäricotta:
100g cashewpähkinöitä
1pkt tofua, maustamatonta, murennettuna (itse oon tykännyt blue dragonista ja alpro soyan naturalista)
2 rkl (oliivi)öljyä
puolen sitruunan mehu
valkosipulia maun mukaan
1 tl pizzamaustetta
0,5tl suolaa
 
Lisäksi päälle runsaasti juustoa kuorrutteeksi


 
Valmista ensin tomaattikastike:
Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä pannulla hetki. Lisää mukaan tomaattimurska ja anna porista noin puoli tuntia. Porinan puolivälissä lisää kastikkeeseen tomaattipyre, sokeri, basilika, suola ja pippuri. Lisää tarvittaessa vettä jos näyttää liian tönköltä.

 Keitä pasta, mutta jätä se hieman raa’aksi.

Valmista cashewpähkinäricotta soseuttamalla kaikki aineet sauvasekoittimella tahnaksi ja sekoita sitten pastan joukkoon.

Lado uunivuokaan vuorotellen tomaattikastiketta ja pastaa. Kaada viimeiseksi päälle loput tomaattikastikkeet ja kuorruta juustolla. Paista vuokaa 200 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.

Ruoka säilyy jääkaapissa hyvin eikä koostumus juuri kärsi mikrolämmityksestä. Tästä syö 4-5 henkeä helposti vatsan täyteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti