maanantai 8. marraskuuta 2010

Juustokakku New Yorkin tapaan

Syksyn/Talven ensimmäinen juustokakku on vihdoin tehty! Sen sijaan että olisin käyttänyt suosikki reseptiäni (joka on myös ensimmäinen kokeilemani paistettavan juustokakun ohje) eli Stephanie Alexanderin best-ever cheecake reseptiä jonka löysin Livejournal.com:in bakebakebake-yhteisöstä aikoinaan, käännyin Leila Lindholmin puoleen ja Pala Kakkua kirjaan. Kannatti, tykkäsin tästä makuyhdistelmästä ja juustokakun rakenteesta todella paljon.

Juustokakku

pohja;
noin 300g hienoksi murskattua digestive keksejä
150g pehmeää voita

täyte;

600g philadelphia tuorejuustoa
1 prk (eli noin 2,5dl) maitorahkaa
3 kananmunaa
1 dl maissitärkkelystä
1 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1dl kuohukermaa
180g valkosuklaata
1dl mustikoita

Yhdistä pehmeä voi ja keksimurska kulhossa yhtenäiseksi taikinaksi, taputtele irtopohja vuoan pohjalle, ja esipaista 10min 175 asteessa. Mitä hienonpaa keksimurska on, sitä taikinaisempi pohjasta tulee. Mureamman lopputuloksen saa aikaan jättämällä murskan vähän karkeammaksi.

Pehmitä tuorejuusto nuolian avulla kulhossa sekoittamalla sitä kunnolla tahnamaiseksi. Lisää maitorahaka ja sekoita seos tasaiseksi hyvin. Lisää sokerit,maissitärkkelys sekä munat yksitellen hyvin vatkaten ja lopuksi kuohukerma. Sekoita seosta todella hyvin jotta siihen ei jää kokkareita.
Sulata valkosuklaa teräskulhossa vesihauteessa (eli kattilassa keitetään vettä ja kulho laitetaan kellumaan kattilan päälle) ja lisää sulasuklaa seokseen.

Jotta suklaa sulaisi nätisti, tarvitsee sen olla todella hyvä laatuista. Peru panda-suklaan kanssa pitää olla hieman varovaisempi ja varoa ettei suklaa kuumene liikaa ja muutu takaisin tahnamaiseksi. Mikäli näin käy, ei hätää, koska suklaan tulee olla vain rakenteeltaan pehmeää ja seokseen sekoittuvaa jotta se soveltuu tähän mukaan. Kaada seos irtopohjavuokaan pohjan ylle ja ripottele ylle mustikat. Paista 175 asteisessa uunissa ala-osassa 40 minuuttia. Sammuta uuni ja annan kakun paistua vielä jälkilämmöllä 30 minuuttia.


Anna kakun jäähtyä hyvin, siirrä se esim keittiönpöydälle jäähtymään aluksi jotta se ei ole kuuman uunin päällä yrittäessään jäähtyä. Siirrä sitten kylmään, esim jääkaappiin tai ulos parvekkeelle/kuistille. Malttamattomalle riittää että kakku on muutaman tunnin viilenemässä jolloin sitä voi leikata jo siististi. Ihana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti