tiistai 9. marraskuuta 2010

Sticky buns!

Sara la Fountaini Passion for Foodista löytyi ohje mainioille tahmeille pullille, eli amerikkalaisten sticky bunseille. Ehdottomia makeannälkään ja riittää monelle. Kunnon lohtuherkkua, sillä pullista tulee tahmeita ja pehmeitä, juuri sopivia siis tähän vuoden aikaan.Ohje on vähän muokattu vastaamaan omien kaappien sisältöä.


Taikina;

1 1/2 pss kuivahiivaa, tai 50g tuorehiivaa
150g voita
n 1kg/15dl jauhoja jauhoja
2dl sokeria
1rkl kanelia
ripaus suolaa
5dl maitoa(mulla kauramaitoa osa, osa vettä)

kanelisiirappi

3/4dl vaaleaasiirappia(tai vaahterasiirappia jos on varaa sijoittaa siihen)
2rkl kanelia
1 1/2dl sokeria
3 rkl voita

väliin lisäksi noin 100g pehmeää voita
voiteluun kananmuna

Valmista pullataikina sekoittamalla hiiva lämpimään nesteeseen (tai kuivahiiva ensin jauhoihin jne) ja joukkoon suola, sokeri, kaneli. Lisää vähitellen jauhot ensin sekoittaen, sitten alustaen. Kun olet lisännyt puolet jauhoista, alusta voi mukaan. Lisää loput jauhot, vaivaa hyvin ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä. Taikinan tulee olla tahmeaa ja hieman löysää lopussakin, siitä ei siis tarvitse tehdä jämäkkää.

Valmista taikinan kohotessa siirappi mittaamalla ainekset kattilaan ja keittämällä niitä kokoon pari minuuttia. Anna jäähtyä.

Kaulitse kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, päällystä tasaisesti siirapilla ja voilla. Mikäli siirappia tuntuu olevan liikaa, lopun voi kaataa vuoan pohjalle. Vuokana voi käyttää isoa irtopohjavuokaa/uunivuokaa/paistovuokaa sen mukaan mitä löytyy. Pienemässä vuoassa pullat turpoavat toisiinsa enemmän kiinni kuin isossa, mutta se ei ole niin nuukaa kun maku säilyy.
Rullaa taikina pötköksi ja leikkaa siitä noin 4-5cm paloja ja aseta ne leikkauspinta ylöspäin vuokaan. Voitele pullat kananmunalla ja paista noin 20 minuuttia 200 asteisessa uunissa alatasolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti