torstai 5. elokuuta 2010

Wannabe vadelmajuustokakku



Tämä ei ole juustokakku saatika ohje siihen. Tämä on kevyempi, rahkaisampi, nopeampi ja laiskempi mutta hyvää, kermaista ja ihanaa silti. Soveliasta kun haluaa juustokakkua mutta ei jaksa tehdä sellaista tai ei ole varaa ostaa kolmea rasiaa philadelphiaa saatika jotain kallimpaa tuorejuustoa.

Ohje on napsaistu jostain kotiliedestä jota maalla ollessa selailin.

Vadelma "juustokakku"

pohja:
200g digestive keksejä (murskaa hienoksi)
70g voita (pehmeänä)

täyte:
200g tuorejuustoa (eli yksi rasia philadelphiaa,kevytkin käy)
purkki maitorahkaa (noin 250-300g mitä nyt perus purkissa on)
3 kananmunaa
2dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
1dl vadelmia

Leikkaa irtopohja vuoan (halkaisija 24cm) pohjalle leivinpaperista pohjan kokoinen pala.
Sekoita keksimurut ja pehmeä voi toisiinsa niin että niistä muodostuu yhtenäinen massa. Tapputtele massa vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Pehmennä kulhossa tuorejuusto sekoittamalla sitä esim. nuolijan avulla. Lisää joukkoon maitoraha hyvin sekoittaen. Lisää sokerit ja munat yksitellen. Sekoita hyvin niin että täyte on tasaista.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja ripottele päälle vadelmat. Vadelmien määrää voi hyvin pienentää/suurentaa oman maun mukaan. Sekä tuoreet että pakasteet käy hyvin.

Paista 175 asteessa 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ensin huoneen lämmössä ja sitten jääkaapissa kunnes pinta ei tartu enää tahmaisena sormiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti