lauantai 28. elokuuta 2010

peruna-kaurarieska tai kuinka käyttää ylijäänyt muussi

Pussiperunamuussista jää yleensä yli ja vaikka pussimuussi ei ole mikään herkku oikeaan muussiin verrattuna, en halua heittää paria desiä sitä suoraan roskiinkaan. Jääkaapissa se oleilee purkissa päivän ja jos sitä ei kukaan syö, pitää se käyttää seuraavana päivänä pois. Tavakseni on tullut piilottaa se rieskaan.

Kuvaa tästä rieskasta ei ole, se katoaa suuhun samantien kun on uunista tullut eikä ole ulkonäöltään normaalia rieskaa/teeleipää/lättänäleipää kummallisempi. Ohje on yksinkertainen;

Sekoita ylijääneeseen muussiin (1-2dl muussia yleensä) noin puolitoista desiä nestettä, maitoa tai vettä kunnes seos on notkeaa. Lisää sitten jauhoja vajaa pari desiä ja sekoita, seoksesta pitäisi tulla hieman tahnamaisempaa. Lisää kaurahiutaleita summittaisesti myöskin vajaa pari desiä. Mikäli seos on vielä liian notkeaa eikä pysy hyvin kasassa, lisää vielä vähän jauhoja. Levitä taikina leivinpaperille pellille nuolijan avulla tasaiseksi ympyräksi. Pirskottele päälle sormin vettä ja paista 250 astetta noin 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti