lauantai 14. elokuuta 2010

neljän kerroksen muffinit

Eilen teki mieli jotain makeaa ja mielessä päälimmäisenä oli ohje marja-juustokakkumuffineista. Idea kuulosti aluksi kovin työläältä sillä pelkkää 12 kpl satsia varten pitää tehdä neljä eri seosta ja täyttää muffinivuoat sitten kerroksittain. Loppujenlopuksi homma sujui simppelisti ja nopeasti(noin tunti mukaanlukien paistoajan) ja tulos oli taatusti nannaa monen mielestä. Kamalan juustokakkukuisia nämä eivät ole mutta rakenteeseen ja makuun juustokakkukerros tuo mukavaa kermaisuutta.

Peltinen tai silikoninen muffinivuoka on ehdoton näitä tehdessä ja kannattaa vuorata kolot paperisilla amerikkalaisilla muffinivuoilla sillä niissä on korkeammat reunat kuin leivosvuoissa. Kannattaa ottaa huomioon että nämä tosiaan täyttävät koko muffinivuoan kolot melkein piripintaan asti!

Marja-juustokakkumuffinit (eli neljän kerroksen vieraat)

mufinnitaikina
3 1/2 dl jauhoja
125g voita
2 kananmunaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2dl sokeria
1 1/2dlmaito

juustokakkuseos

200g philadelphiaa
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1/2 dl sokeria

marjasose

2 1/2 dl marjoja (mansikoita tai vadelmia. kehottaisin poikkeamaan ohjeesta ja ottamaan noin 3-3 1/2 dl marjoja sillä tuo määrä tuntui loppuvan kesken)
1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl maissitärkkelysjauhoja

vaniljaströsseli
60g voita
1 1/2dl jauhoja
1/2dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Valmista ensin  1.juustokakkuseos, sitten 2. vaniljaströsseli,3. marjasose ja lopulta 4. muffinitaikina. Varaa jokaiselle seokselle oma kulho.

1.Juustokakkuseosta varten pehmitä juusto ja sekoita siihen hyvin muna sekä sokerit. Laita tasainen seos odottamaan jääkaappiin.

2.Sulata voi mikrossa vaniljaströsseliä varten ja sekoita kuivat aineet sulaneen voin sijaan. Siirrä syrjään.

3.Sekoita marjoihin sokerit ja maissitärkkelysjauho. Jos käytät pakastemarjoja, sulata niitä hetki huoneenlämmössä tai mikrossa jotta ne sekoittuvat paremmin sokeriin ja jauhoon. Jätä odottamaan.

4.Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää yksitellen vatkaten munat. Sekoita kuivat aineet joukkoon.

Ota juustokakkuseos jääkaapista ja ala täyttämään muffinivuokia. Täytä kupeista 1/4 muffinitaikinalla, sitten kerros marjasosetta ja uusi kerros lopusta muffinitaikinaa. Lisää kerros juustokakkua jonka päälle loput marjasoseesta. Ripottele ylle vaniljaströsseli. Paista 180 asteessa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen ekaa maistelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti