maanantai 7. kesäkuuta 2010

Agar agaria ensi kertaa

Olen pitkään miettinyt minkämuotoista ja näköistä agar agar on. Kyselin sen perään punnitse&säästä kaupassa ja sieltähän sitä löytyi. Sitten kokeilemaan!Otin ohjeen Papu,porkkana ja hillopulla kirjasta ja noudatin sitä täsmällisesti vaikka ihmettelin käytettävän agarin määrää. Olin kuullut että ko. ainetta menee vähän isoonkin määrään nestettä mutta koska kokemusta ei ollut, päätin luottaa reseptiin.

Marjahyytelö

2 dl marjamehua
1/2 l pakastemarjoja
1/2dl sokeria
1/2dl agar agaria

Soseuta sokeri, mehu ja marjat sauvasekoittimella kattilassa. Lisää agar agar ja kiehauta 10-15 minuuttia. Kaada suoraan tarjoiluastioihin ja jäähdytä 30-60 minuuttia.

Ohjeeseen kuului lisäksi myös mascarpone vaahto mutta itse en päässyt koskaan siihen asti. Kävi nimittäin niin, että kun nostin kupposet jääkaapista noin 40minuutin jähmettymisen jälkeen olivat ne lähes kivikovia. Niistä olisi voinut tehdä ehkä lähinnä marmeladi karkkeja jotka olisivat pysyneet koossa ongelmitta. Hyytelöltä teokset vaikuttivat kun ne kiepautti pois kupeista mutta aivan liian kovilta. Ainakin hyydyttimenä toimii siis agar agar hyvin! Onkohan ohjeessa vikaa sillä noudatin sitä ihan täsmälleen eli tekotapa ei ainakaan ollut omasta päästä keksitty. Ensi kerralla toinen ohje ja uusi yritys!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti