keskiviikko 22. elokuuta 2012

Herkkusieni -pestopasta

Nyt ei ole kuvaa, söin jo! Mutta kannattaa kokeilla. Kehittelin tämän siinä kokkailun lomassa joten ohje on todella näppärä ja yksinkertainen, täynnä makua. Pesto ja sienet sulautuvat hyvin yhteen, mikäli on rucolaa kaapissa, sillä koristelisin vielä loppuun annoksen.

Suosittelen herkkusieniä, mutta muutkin sienet varmasti käyvät, ehkä ei kanttarelli heti ensimmäisenä tulisi mieleen kuitenkaan. Vaikka sienien vihaajia löytyy paljon, on meitä sienifanejakin, tämä on siis meille. Loistava ruoka joka syntyy yhtä nopeasti kuin pasta kiehuu, mutta silti tässä on sitä jotain.

Herkkusieni-pestopasta 1:lle

spagettia yhden syöjän verran
4 pientä herkkusientä
2 kukkurallista rkl pestoa
suolaa
pippuria
1 valkosipulin kynsi
loraus kylmäpuristettua kasvisöljyä

Laita pasta kiehumaan. Sulata pannulla voita iso nokare. Viipaloi herkkusienet suht ohuiksi viipaleiksi, samoin valkosipuli. Lisää sulaneen voin mukaan sienet ja valkosipuli, suoka ja pippuri. Paista miedolla lämmöllä jotta sienet eivät kärähdä tai rapistu- voimaisuuden tulee pysyä mukana loppuun asti.

Sekoita kypsään pastaan pesto, asettele lautaselle ja kaada ylle paistetut sienet, lisää loraus öljyä ja valmista on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti