lauantai 18. elokuuta 2012

Tulisen kermainen pastavuoka





Tämä ohje lähti vähän lohturuoan puolelle mutta sehän ei ole negatiivista lainkaan. Yhdistin kaikkea hyvää ja rutkasti makua joten tulos oli taattu. Käyttämällä täysjyväpastaa, kikherneitä, soijarouhetta ja salaattijuustoa syntyy todella täyttävä ja monipuolinen ruoka. Kerrankin en jäänyt kaipaamaan mitään, joten yhdistelmä taisi olla nappiosuma ja makumaailma sopivasti kermainen mutta tulinen.

Tomaattimurskalla on niin voimakas maku, että usein se puskee läpi ateriasta kuin ateriasta, mutta nyt ei! Aineisosista löytyy sokeri osittain tämän takia- Nigella kerran sanoi ohjelmassaan, että hänellä on tapana lisätä aina vettä ja sokeria tomaattimurskan kaveriksi. Muistin itse tämän kokkaillessani ja uskon että ripaus sokeria pyöristää tomaattimurskan makua kivasti.



Kovin lämpimiin päiviin en tätä ehkä yhdistäisi- tulee vähän kuuma ruuan pienen tulisuuden vuoksi, mutta mitä lähemmäs syksyä mennään, sitä enemmän löytyy tilaa tälläisille ruuille.

Tulisen kermainen pastavuoka

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk chili tomaattimurskaa
1 prk gogreenin kikherneitä
1/2 dl soijarouhetta
1 prk ruokakermaa (nordic merkin vege on se entinen keiju, loistavaa!)
noin 5 dl täysjyväfusillipastaa (ja suolaa keitinveteen)
1/2 prk rainbown salaattijuustokuutioita chilillä maustetussa öljyssä
1 rkl paprikarouhetta
ripaus sokeria
 kuivattua basilikaa
 pizzamaustetta
 paprikajauhetta

Hienonna sipuli ja valkosipulit, kuullota pannulla hyvin ja lisää tomaattimurska. Laita pasta kiehumaan.
Huuhtele kikherneet, valuta ja lisää pannulle. Mausta paprikarouheella ja mausteilla mielesi mukaan, testaa maku.Sekoita mukaan soijarouhe.  Lisää sitten ruokakerma ynnä salaattijuustokuutiot (valuta suurin osa öljystä pois ennen lisäämistä). Sekoita al dente pasta ja tomaatti-kikherneseos uunivuoassa yhteen, paista 250 asteessa noin vartti.

Tarjoile sellaisenaan tai vaikka salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti