maanantai 4. kesäkuuta 2012

Valkosuklaa-hasselpähkinämuffinit

Teinpä ihan ite, reseptistä lähtien.








 Menin kauppaan ostamaan piirakkatarpeita, lähdin sieltä muffinit mielessä. Mulla on pieni fiksaatio valkosuklaan käyttöön varsinkin muffinirintamalla ja kun näin Pirkan hasselpähkinä-valkosuklaalevyn hyllyssä, en voinut vastustaa. Ja nyt mikään muu ei sitten korvaa tota Pirkan levyä- sen on oltava se! Koko täydellinen, pähkinät kokonaisia ja suklaa paksuna levynä.

Nämä ovat sitten makeita, lämpiminä varsinkin tosi makeita, mutta viilentyessään valkosuklaa menettää suurimman imelyytensä. Saksanpähkinät ovat ihania sattumia ja tuovat kivaa rakennetta muuten kuohkean pehmoisiin muffineihin. Ulkonäöltäänkin kovin somia. Ehdoton haastaja marjamuffineille mutta painivat ihan omassa sarjassaan, eihän näitä voi verrata esim mustikkamuffineihin kuitenkaan.

Jos lounaaksi tekee vaikka vege-nakkikeittoa , voi hyvin mielin herkutella näillä! Keitto tekee melkein itse itsensä, jää aikaa leipomiseen.

Valkosuklaa-hasselpähkinämuffinit (12kpl)

4,5 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
hippu suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
2 dl maustamatonta jugurttia (+ 1/2 dl vettä mikäli taikina vaikuttaa ettei taikina yhtene kunnolla)
1 dl rypsiöljyä
1 levy Pirkan hasselpähkinävalkosuklaata

muffinipelti
muffinivuokia

Asettele muffinivuoat muffinipellin kolosiin ja lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sekoita kulhossa yhteen jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe. Lisää jugurtti sekä kananmuna, sekoita hyvin. Sekoita mukaan vielä öljy ja miksaa kunnes taikina on tasaista.
Murskaa suklaalevy pieniksi sattumiksi- voit leikata veitsellä liian isoiksi jäävät palaset ja sekoita sitten suklaamurut kunnolla taikinan joukkoon. Lusikoi muffinivuokiin, tulee aika kukkuroita mutta anna mennä vaan, ne kohoavatkin vielä!
Paista 20-25 minuuttia uunin keskitasolla, testaa kypsyys tikulla ja jäähdytä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti