keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Keskiviikon kivat ja inspiroivat

Irtoteen haudutin söpöllä teekannulla on kotoisin indiskasta

Voidaanko hetki keskustella siitä, kuinka suloinen tuo kuvassa näkyvä teepannu on? Se pitää napakassa otteessa teehaudutinta ja sulostuttaa minkä vain pöydän kulman hetkessä. Juotu tee oli Ekolossa myytävää Les Jardins de Gaia Lemonmatea, joka on super ihanaa mate teetä sitruunaruohon kanssa, ei muuta! Lupaa virkistää ja häivyttää uupumusta ja kyllä se ainakin ilostuttaa ja vetreyttää mieltä jos ei ihan maratonille asti saa törkättyä.

Samaan sarjaan kuuluu myös montaa erilaista rooboista, vihreää, valkoista, mustaa, yrtti ja mate-teetä. Kokeilen kyllä toistakin makua, heti kun on varaa ja kehtaamista ostaa jälleen yksi irtotee pussi hyllyyn.

Ihanan teen lisäksi halusin myös vinkkailla paria muuta ihanuutta:


Kinuskikissan vähän aikaa sitten julkaistu Kinuskikissa leipoo- tervetuloa juhliin! Kirja on ehdottoman herkku. Varasin teoksen kirjastosta heti kun kuulin moisesta ja tänään sain käsiini. Arvostan todella paljon sitä, että kirjan visuaaliseen ilmeeseen ja kuviin muutenkin on panostettu oikein kunnolla. Taattua kinuskimeininkiä resepteissä ja kirja sisältää ihanasti erillisesti ohjeita kakkupohjiin ja täytteisiin, saa käyttää luovuuttaan ihan rauhassa eikä kangistu suoraan kaavoihin. Toki valmiitakin ohjeita löytyy- niin kakkuihin, pulliin, muffineihin kuin suolaisiinkin paloihin. Suosittelen siis tsekkaamaan, ihan vaan vaikka ihanien kuvien takia.


Taikakaulin puolestaan on 16-vuotiaan Kriskan kirjoittama uskomaton kokkausblogi. Siinä missä itse 16-vuotiaana osasin kyllä laittaa ruokaa ja leipoa pullia, Taikakaulimessa tehdään onnistuneesti macaronseja, taitellaan huippuhienoja kakkuja ja kokataan kaikkea maukasta. Ei voi kuin ihailla! Taikakaulimessa on lisäksipä vielä rento ja kiva ote kokkailuun, liikoihin vakavuuksiin ei mennä. Reseptejäkin löytyy ihan yllikyllin. Uudistunut ulkoasukin sopii kuin nenä päähän Taikakaulimelle.

Mulla on jemmassa muutamat DIY-paidat ja virkatut bikinitkin ovat valmiit- kunhan saan siis päiväsaikaan kuvia oteltua, tulee pientä tutoriaalin poikasta tai ainakin pientä juttua niistä. Koska nakkikeittokin on vihdoin syöty, linssisalaattia tulee pöytään lähiaikoina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti