lauantai 31. joulukuuta 2011

Dutch apetit part 2 !

Kahvia Anne Frankin talon yhteydessä olevassa kahvilassa

Kaupasta sai tälläisiäkin ihanuuksia, eivät ole mainittuja vohveleita tosin mutta erihyviä kuitenki!
Hollannin ruokamaailmasta parhaaksi nousi heti aluksi ruokakaupat. Albert Heijnin valikoimat valmiista ruuasta ovat aika hekumalliset. Nyt ei puhuta pirkan kolmioleivistä, vaan kolmioleivistä joiden välissä on oikeasti kasviksia, oikeasti juustoa tai mitä nyt sattuu valitsemaan, esim mätiäkin on tarjolla. Koska kilpailevia kauppaketjuja on monia, on se osittain myös potkaissut ruuan hinnat sen verta alas että suomalaista heikottaa; mehuja tuorepuristetuista hedelmistä ja marjoista isoissa lasipulloissa +/- 2 e. Toki on vähän ihmeteltävääkin; valmiiksi pilkottuja omenasiivuja muovipusseissa ja kaikki asiat yksittäispakataan mutta yhtäsilti, kahvipaketin voi saada eurolla ja kokonaisen omenapiirakan kolmella eurolla. 

Friesland pakotti myös maistamaan niitä hollantilaisen sielun ytimessä muhivia ranskalaisia majoneesin kanssa; nam! Leeuwardenin rautatieasemalta mullersista ostetut ranskikset voittivat 10-0 mäkkäreiden ransikikset. Friesien lisäksi tosi hollantilaisia ovat myös stroopwafelsit jotka voisin ylistää taivaisiin. Muutenkin vohveleihin kannattaa tutustua kun maassa vierailee. 

Pannukakku laiva ulkoa..

..ja hämärästi sisältä
Kauppatavaran ja pikaruokaloiden lisäksi söimme ravintoloissakin; Leeuwardenissa sijaitseva the Pancake ship tarjosi pannukakkuja(tai lettuja, riipuu näkökulmasta) erilaisilla täytteillä laivan uumenissa todella hyvällä palvelulla ja asianmukaisilla hinnoilla. Lopun pannukakun sai pitsalaatikossa mukaan jos ei jaksanut syödä loppuun paikan päällä (ei jaksettu).
La Placen tarjottavaa


Tää oli niin hyvää! Ja suht Hollantilaista, dutch lunch tarkoittaa nimittäin yleensä leipää
 Hollantilaisen Sokoksen korvikkeen V&D:n La Place- kahvila/ravintola konsepti tuli tutuksi sekä Amsterdamissa että Grooningenissa. Idea lähenteli Amsterdamin pisteessä Fazerin ravintolan konseptia; erilaisissa pisteissä valmistetaan erilaisia ruokia (salaatteja, vokkeja, etnistä kamaa, pizzaa, jälkiruokia, pirtelöitä yms). Pisteistä poimitaan omat suosikit (paahdettua tomaattia, fetaa, rucolaa, kurkkua ja salaattia sisältävä valtava foccasia leipä sekä mansikkajugurttia kermavaahdolla ja tuoreilla hedelmillä ja marjoilla) ja kaikki maksetaan yhdelle kassalle. Hollannin jugurtista sen verran, että ne mitä maistoin, vastasivat kuvaani unelmieni jugurtista- kermaista, pehmeää eikä lirua. Rassaa sellaiset ns. täyteläiset jugurtit jotka ovat melkein maitoa rakenteeltaan.

 Bagels& Beans -ketju ihastutti bagel-valikoimallaan ja valtavan ihanalla appelsiinimehullaan. Ketjun konsepti on ihanan simppeli ja bagelit tarpeeksi ruokaisia käydäkseen lounaasta. Sieltä en valitettavasti napannut kuvaa mutta vierailu kannattaa.

Nyt olen kuitenkin jo kamppeeni purkanut ja ulkona näyttäisi olevan hieman luntakin, tervetuloa vaan uusi vuosi 2012!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti