perjantai 16. joulukuuta 2011

oh Honey! Hunaja auttaa parantumaan


Holiday & Cameron Diaz

   
Flunssa kohtaa aina epäsopivaan aikaan, usein vapaapäivinä ja vielä useammin silloin, kun on suunnitellut tekevänsä yhtä ja toista. Niinhän siinä kävi; heti kun meno ja vilske lakkasi hetkeksi, heräsin kamalan kurkkukivun kanssa ja kohta löysin itseni nenäliinavuoren keskeltä. Parantumistsemppi on kova, sillä muutaman päivän päästä lähden joulunviettoon Hollantiin siskoni luokse. Olen onneksi tehokas taudinkuristaja, avaimeni taudin tappoon ovat; 

Tuunalan lumon vadelma hunaja (lähituotettua, loppukesän hunajaa), ihastuttava muistikirja sekä matkamuistokynä. Hunajaa uppoaa ties kuinka ja monta lusikallista varsinkin ollessani kipeänä- onhan siinä kaikkea hurjaa mikä auttaa parantumaan. Lisäksi; tee paranee hunajalla hurmaavaksi. Muistikirja on toiminut pakkauksen suunnittelun apuna ja loikoillut sohvan kupeessa jotta listaa voi jatkaa helposti.

Paljon katsottavaa! Viime päivinä olen katsonut ainakin GossipGirlin 2.kautta, Harry Potter & Deadly Hallows part 1., Holidayn ja HBO:n minisarjan 5 five days (puuttuu kuvasta).  Usein kun olen kipeä, silmäni eivät kestä kirjan lukemista, mutta tv:n katselu harvoin sattuu silmiin kunhan valaistus on ok. Voimattomana sohvanpohjalla maatessa on myös parempi katsella jotain kuin esim istua facebook auki- tietokoneella olo vaatii enemmän energiaa ja vaatii yleensä jotain pystympää asentoa ja aktiivisuutta joten sitä ei massiivisesti suosittele kipeille. Toki pienet dataushetket ovat lähes pakollisia jos tietokoneeseen on tottunut.


Hunajan iki-ystävä tee! Mahdollisimman monenlaista teetä, sillä päivän kuudennen kupin kohdalla alkaa kyllästyttää jopa Clippersin valkoinen appelsiini tee. Make us a brew! mint & chilli tee on siskolta omaan hyllyyni kotiutunut ja maistuu mukavasti yrttiteeltä. En pidä mintusta mutta teen makuyhdistelmä kelpaa kyllä! Tee edesauttaa parantumista muutenkin; lämmin juoma turruttaa kurkkukipua, saa vihreät pienet limamiehet liikkeelle ja plussana monet teet sisältävät antioksidantteja, vitamiineja, yrttejä ja ties mitä kivaa.

 Matkakirjoja! Reissu lähenee joten olen vihdoin tarttunut jo kuukausi sitten lainaamiini Amsterdam kirjoihin ja lueskellut kaupungin eri alueista, nähtävyyksistä, ruuasta ja kaikesta hyödyllisestä. Mikäli ruudun takana on joku Damissa pyörähtänyt, ruuan suhteen varsinkin ottaisin vinkkejä vastaan! Matkakirjoissa on kuvia enemmän kuin tekstiä ja tekstikin niin pienissä paloissa, että pieni selailu ei rasita silmiä.


 Nätti ympäristö auttaa myös piristämään mieltä! Edellä mainittujen lisäksi suuri määrä lepoa, mahdollisimman hyvät unet sekä suuri määrä ruokaa auttaa parantumaan. Yleensä ruokahalu lähtee sairauden myötä, mutta mikäli siitä pystyy pitämään kiinni, saa keho enemmän energiaa taistella pahoja pieniä tautimiehiä vastaan.


Ja loppuun pari epärelevanttia; eteisen uusi valaisin-ratkaisu. Jalkalamppu lensi kuin leppäkeihäs ja tilalle tuli pöytälamppu joka sai korokkeeksi kenkälaatikoita! Tykkään tästä ratkaisusta tosi paljon.


Ja eteisen toinen uutuus; monen vuoden kitsailun jälkeen hankin kenkätelineen! Ja vieläpä kovin siron ja sopivankokoisen.

Toivon parantuvani tässä heti vaikka huomenna sillä aion leipoa suuren satsin vielä joulupipareita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti