keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Tulinen Papu-pastakeitto


On se keittoa!  Tykkään vähän väheliemisemmästä


Piti tehdä alunperin kikherne-pastakeittoa mutta ostinpa vahingossa sitten valkoisia papuja mutta eipä haitannut menoa! Tästä tuli sopivan tulista mutta ei liian, niin, että maistuu varmasti moneen suuhun. Ohje on alkujaan Pirullisen kuuma chilikirja:sta mutta sitä on kyllä muokattu itselle mukavammaksi.

2 rkl öljyä
1 pieni punainen chili
2 valkosipulin kynttä
5 kypsää tomaattia
1 kasvisliemikuutio + 1 l vettä
400g valkoisia papuja
noin 200g pienikokoista pastaa
suolaa

juustoraastetta koristeeksi

Silppua valkosipulin kynnet sekä chilipalko (poista siitä siemenet eka) ja kuullota niitä öljyssä isossa kattilassa. Silppua tomaatit ja lisää ne kattilaan veden ja kasvisliemikuution kera. Huuhtele pavut ja lisää ne kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä, anna hautua kannen alla 20 minuuttia. Lisää pasta keittoon ja anna kiehua huljaa kannen alla 5 minuuttia (tai enemmän, jos on täysjyväpastaa esim).Lisää myös halutessasi vielä lisää vettä. Mausta suolalla ja koristele annokset halutessasi juustoraasteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti