tiistai 29. maaliskuuta 2011

Katinkan kasvissosekeitto

Kelle on tuttu raastava nälkä? No varmaan aika monelle, mutta raastava nälkä on myös keittokirjavihkonen ja samalla opetusmateriaali kouluihin köksän tunneille. Tästä löytyy ruokaa, jonka tekemistä ei siedä pelätä ja raastava nälkäkin kukistuu lopputuloksena. Huolimatta oppimateriaalistatuksesta, ei vihkon antimia siedä vähätellä sillä helppoa ja hyvää ruokaa niistä syntyy, mm. täytetyt tomaatit on ollut vakiotavaraa tässä taloudessa vuosia ja nyt testissä ollut keitto tulee kyllä varmasti uudestaan visiitille lautasille. 

Tähän menee niin vähän aikaa(kuorimisesta ja pilkkomisesta huolimatta, ainekset survotaan jälkikäteen joten palojen ulkomuodolla ei ole väliä) ja aineksia on vain kourallinen että kiireiselläkään ei ole syytä olla itse keittämättä keittoaan!

Katinkan kasvissosekeitto (4:lle)

4 isoa jauhoista perunaa
3 porkkanaa
2 sipulia
1l vettä
valkosipulia
viherpippureita
kasvisliemikuutio

 Kuori, huuhtele ja pilko vihannekset. Palasista on syytä tehdä suht pieniä suhteessa toisiinsa samankokoisia jotta kypsymisaika on lyhyt ja sama kaikille. Laita vesi porisemaan ja lisää sinne kasvisliemikuutio. Kun vesi kiehuu, lisää kasvikset ja mausteet. Anna kypsyä täysin ja soseuta sitten sauvasekoittimella huolella ja kuumenna vielä kiehuvaksi mikäli soseutuksen aikana keitto jäähtyy. Avot! Valmista tuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti