torstai 24. maaliskuuta 2011

Neuletoppi/tunika/mekko

Nyt tuleekin vaihteeksi neuletta eli käsityönnälkään! Malli löytyi Novita Kevät 2011 lehdestä jossa ollut kuva ei kertonut mitään todellisesta lopputuloksesta joka seuraa jos tekee tarkalleen ohjeen mukaan ja mukauttaa kappaleet mainittuihin senttimittoihin. Ensimmäinen toppitekele ei siis ole kuvassa sillä siitä tuli tosiaan ihan toppi ja sai kodin muualta kuin omasta kaapista. Sekin onnistui hyvin mutta siitä tuli tosiaan hyvin istuva toppi eikä valuva tunika, melkein mekko kuten lehden kuva feikkasi. Noh, lankaa(novita tennessee) olin ostanut niin paljon että siitä pyöräytti vielä toisenkin, tällä kertaa L kokoa käyttäen. Yhäkään pituus ei ole samankaltainen kuin Novitan mallikuvassa (vaikkakin noudattaa ohjeessa annettua pituutta) mutta täydellinen minulle!
 Neuleessa ei ole oikeaa etuosaa vaan kumpikin passaa, ihan omanmielen mukaan. Itse neuloin sekä etu-että takakappaleen niin että syntyy liukuvärieffekti kun lankojen värit vaihtuvat sekoituksen kautta.

Varsin iloinen onnistuneesta neuleesta! vyön kanssa malli kapenee vyötäröltä ja ilman sitä on kevyen liihoitteleva. Neule valmistuu todella nopeasti pidennettyjen silmukoiden avittamana ja sen voi pukea niin monella tavalla että olen kyllä ehdottoman iloinen että tuli tehtyä malli uudestaa, itselle normaalisti kaksi kokoa liian isona.

2 kommenttia:

  1. Miten saisin tuon ohjeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neule on neulottu tosiaan kahdessa osassa; etu ja takakappale. kumpikin aloitetaan ja lopetetaan muistaakseni 2oikein 2nurin neuleella ja neule neulotaan muuten pidennetyillä silmukoilla ja ainaoikein neulleella, niitä vaihdellen. Silmukkamääriä en muista mutta sekä etu että takakappale ovat aika tasapaksut, takakappaleessa tais olla vähän enemmän silmukoita.. valmiit kappaleet ommellaan langalla kiinni olkasaumoista ja alhaalta ylöspäin kainaloaukkoihin asti. Lankana novitan tennessee, osan aikaa yksin/kaksinkertaisena värejä miksaillen. Kirjastoista saa lainattua Novitoja, etsi kevät 2011 lehti käsiisi ja sieltä löytyy. Jos haluaa topista löysän, kannattaa tehdä muutama koko isompi kuin novitan ohje ehdottaa :) Anteeks ettei multa irronu tarkempia ohjeita, ei ole itsellä enää tota ohjetta tallessa.

      Poista