sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Mokkapaloja!

Kokivatkohan mokkapalat deflaation samaan aikaan kun talouskin? Muistan nimittäin että lapsena näitä oli joka kahvipöydässä ja synttäreillä tarjolla, oli vierailupaikka mikä hyvänsä mutta nykyään näiden resepteihinkään ei oikein törmää. Rakkaalla lapsella on kuitenkin yhä monta nimeä, rakkauden makupalat, mokkapalat, mokkaneliöt, suklaaneliöt ja ties mitä muuta joten tuskin makunystyrämme ovat kuitenkaan muuttuneet. Mielestäni olisi aika saattaa nämä ihanuudet takaisin muodikkaiden leivonnaisten pariin vaikka eiväthän ne ole yhtä hienostuneita kuin esim macaronsit.

Olen kokenut vähän epäonnea ajoittain mokkapalojen (tms nimi) kanssa sillä reseptivalinnat ja paistoastiat ovat olleet aina vähän kiikunkaakun. Nyt turvauduin vuosia sitten Trendistä poimittuun ohjeeseen joka oli simppelein mokkapala ohje mitä olen ikuna nähnyt ja hyvää tuli ja nopsaan! Aikaa meni yhteensä noin 25 minuuttia jos sitäkään, mukaan luettuna paistoaika ja kulhojen tiskaus.

Mokkapalat

100g margariinia/voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 rkl kaakaota (leivontakaakota tai superfoodsien originelli kaakota, ei oboyta siis)
2 tl leivinjauhetta
2 dl jauhoja
3/4 dl maitoa (kauramaitoa täällä suunnalla)

kuorrute;
25g voita/margariinia
2 dl tomusokeria
2 rkl vastakeitettyä kahvia
1 rkl kaakaota

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet yhteen ja lisää ne vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin 24cm x 24cm kokoiseksi levyksi. Paista uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja valmista kuorrute.
Sulata voi mikrossa/kattilassa ja lisää siihen muut aineet, jäähdytä kuorrute hyvin ja levitä se sitten taikinalevyn päälle. Leikkaa paloiksi ja koristele halutessasi strösseleillä.

Namnam, ei tarvii montaa pientäkää palaa jotta makeanhimo karkoittuu, ainakin hetkeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti