keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Feta-punasipulipiirakka

Puhuttaisiinko ruokien ja ruoka-aineiden nimeämisestä? Salaattijuusto on salaattijuustoa, on se kuutioina tai mönttinä. Feta on fetaa kun siinä lukee että feta ja rakenne on fetamainen eikä napakka salaattijuusto. Suomessa vaan tuntuu siltä usein, että salaattijuusto onkin ihan oikeasti fetaa, on se öljyssä, suolavedessä, paketissa tai ties missä kunhan purkissa lukee apetina. No, joka tapauksessa tämä piirakka tehtiin Fetajuustosta, joka tuli paketista jossa luki fetajuusto ja joka ei ollut lehmänmaitokuutioita.

Pohjan ohje on vanha suosikki alkujaan pirkka-lehdestä, täytteen kehittelin itse.

Feta-punasipulipiirakka

pohja:

100g voita
3 dl jauhoja
1 rkl vettä
1 kananmuna (luomua!)

täyte:
1 iso punasipuli
1 pkt fetajuustoa (itsellä pirkkaa, noin 200g)
1 prk ruokakermaa/kasvisrasvaseosta (keiju on kiva)
3 kananmunaa
mustapippuria
pizzamaustetta

Nypi voi ja jauhot yhteen, lisää muut aineet ja muotoile taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin odottelemaan täytteen teon ajaksi.
Leikkaa sipuli siivuiksi ja feta ohuiksi kuutioiksi. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Sekoita kulhossa ruokakerma,munat ja mausteet. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, levitä ylle sipulisiivut ja feta ja kaada lopuksi ylle munakerma seos. Paista noin 25-30 minuuttia, kunnes piiras on pinnalta kullanruskea.

2 kommenttia:

  1. Fetajuustoa ei saa sanoa fetajuustoks ellei se oo tehty kreikassa. Vaikka tavara oiski aikalailla samaa ni nimen on oltava salaatti(tai joku muu)juusto. EU taas tietää mikskä juustoa kuuluu kutsua ettei kansalaisia johdeta harhaan! Enemmän mua kyllä kaupassa hämää se salaattijuusto melkee, fetajuustosta tietää mitä se on, mut salaattijuustosta oon joskus miettiny et "maistuukohan tää nyt sit samalta".

    VastaaPoista
  2. No joo, totta että salaattijuustokin on hämäävä nimi kun tuntuu että nekin maistuu aina vähän erilaisilta ja nimiki on usein hukassa. Mutta mulle esim se apetinan tiivispaketissa myyty mikäliejuusto on aina ollu fetaa vaikka eihä se nyt ole oikeastaan sitä itseään fetaa ni sit fetafeta ei maistu siltä miltä musta fetan pitäis maistua.

    VastaaPoista