perjantai 12. helmikuuta 2010

quic&tasty pullanpaiston ohella

Laskiaiseen on vielä pari päivää mutta kaupoissa on laskiaispullia myyty jo pitemmän aikaa. Itse aloitin leivonnan sitten eilen. Taikinan kohottamisprosessin aikana laitoin supernopeaa ruokaa, joka ei vaadi mitään reseptiä ja vaatii aikaa noin 10minuuttia jotta vesi kiehuu.


Ruoka koostuu simppelisti kaupan  wokkivihannes pussista (itsellä knorrin vietnames tällä kertaa) sekä  vehnänuudeleista. Mausteena hieman soijakastiketta. Vihanneksista nälän vievä määrä pannulle öljyn kera ja samalla nuudelit kiehumaan veteen kattilaan. Nuudelilevyt kannattaa murtaa muutamaan palaan jotta ne sekoittuvat helpommin wokkiin. Kun nuudelit ovat kypsiä, lisätään ne vihannesten sekaan ja sekoitetaan yhteen. Voila, ruoka on valmis. Vaikka ruoka koostuu kahdesta "aineesta" ja on melkein valmisruokaa, ei se sisällä ylimääräistä rasvaa tai muutakaan haitallista ja se on mukava ja helppo ruoka arkipäivälle, vaikka juuri pullan kohotuksen välillä valmistettavaksi.


Pullat uunista juuri tulleina. Kaksi olivat näemmä hakeutuneet kiinni toisiinsa kun asettelin pullat aika tiuhaan. Ohje näihin löytyi reseptikokoelmista, resepti oli leikattu pirkka lehdestä joskus vuosi pari sitten. Omasta mielestä onnistuivat hyvin ja tuli sopivan kuohkeita ja maukkaita.

Pullataikina

2 ja puoli dl maitoa (itsellä soijamaitoa)
25g hiivaa
1 kananmuna + 1 kananmuna voiteluun
100g voita
n. 7dl jauhoja
1 dl sokeria
puoli tl suolaa
1 tl kanelia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva.
Lisää kananmuna,sokeri ja suola sekä kaneli.
Sekoita hiljalleen joukkoon jauhot ja alusta.
Alustuksen loppuvaiheessa lisää pehmeä voi. Pullataikinaa ei tarvitse eikä kannatakaan
vaivata ihan napakaksi vaan pikemminkin jättää pehmeäksi ja hieman tarttuvaksi, näin pullista ei
tule niin tiiviitä tai kuivia.
Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Lyö taikinasta ilmat pihalle ja pyörittele noin 12 pyöreää pullaa.
Aseta pullat leivinpaperille pellin päälle ja kohota liinan alla.
Lämmitä uuni 225asteeseen.
Voitele pullat kananmunalla.
Paista sitten pullia noin 10 minuuttia kunnes näyttävän sopivan ruskettuineilta.

Laskiaiseen pullat muuntuu helposti; valittavana on mantelimassa meininki tai hillo plus kermavaahto. Perinteisesti pullaan istuu tässä taloudessa mansikkahillo ja kermavaahto mutta tänä vuonna jääkaapissa oli runebergin jäljiltä vadelma"marmeladia"(lähinnä se on kyllä jähmeää hilloa joka ei valu ympäriinsä) ja vaniljasokerilla maustettua kermaa. Makeus vähenee hieman mutta miellyttävästi; pullia voi syödä enemmänkin kuin yhden ilman äklömakeutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti