tiistai 9. helmikuuta 2010

blueberry pie

Olen pohtinut blogin aloittamista iäisyyksiä, lukenut monia, katsonut aiheeseen liittyen elokuviakian (Julie&Julia) ja tuskaillut vaikka kuinka ja kauan. Nyt on aika!
Mieleni on tehnyt mustikoita jo muutaman päivän joten tänään tein nopean mustikkapiirakan joka koostuu pääasiassa yllättäen mustikasta. Resepti on poimittu monia vuosia sitten demi-lehdestä ja palvelee yhä mainiosti. Tähän ei tarvitse mitään extraa mitä ei kaapista normaalisti löytyisi eli kunhan pakkasessa on vielä syksyltä mustikkasadosta jälkiä, on piiras jo puolivalmis. Makeutta voi säädellä mustikoiden makeuden mukaan lisäämällä enemmän sokeria täytteeseen mikäli mustikat eivät omaan makuun ole tarpeeksi makeita.

Kiireellisille herkuttelijoille piiras ei kuitenkaan ole paras mahdollinen vaikka sen tekemiseen ei mene kuin hetki; kun sen nostaa uunista tekee mieli iskeä heti kiinni mutta se on lähestulkoon mahdotonta. Piirakan pitää antaa kiinteytyä niin pitkään kuin kykenee sillä muuten lautaselle saa nostella mustikoita muutama kerrallaan ennen kuin täyte on jähmettynyt. Itse en kuulu kärsivällisiin jonka kuvamateriaali todistaa. Kaveriksi käy hyvin jäätelö, tässä tapauksessa mukana Ben&Jerryn jäätelöä.

Mustikkapiirakka

Pohja;

150g voita/margariinia
1dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte;

1 litra mustikoita
sokeria maun mukaan
1-2rkl perunajauhoja

Valmista ensin pohja ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi pohjaa varten.
Lisää sitten ensin kananmuna ja lopulta kuivat aineet yhä vatkaten.
Painele taikina vuuan pohjalle ja reunoille sormin.

Sekoita kulhossa mustikat, sokeri ja perunajauhot. Kumoa täyte sitten pohjan päälle.
Paista noin 30 minuuttia uunin keskitasolla.

Odota jäähtymistä niin kauan kuin jaksat ja sitten nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti