sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Falafeleja ja salaattia

Joskus on syytä huijata. Ainakin jos on kyse jostain mikä helpottaa elämää. Yksi näistä huijauskohteista on minulle falafelit. Olen tehnyt niitä ihan kikherneiden murskaamisesta lähtien ja koettanut paistella parillakin eri tavalla mutta taikinan rakenne rikkoutuu pannulla aina ja varmasti vaikka maku on kohdallaan. Punnitse&Säästä on yksi niistä kaupoista joista saa oikeasti halvalla valmis miksauksen falafeleja varten. Kulhoon vesi ja seos ja ei kun paistamaan eikä pannulla hajoa yksikään pallo. Maku ei tunnu olevan paketista mikä oli ensi kerralla yllätys sillä harvoin pakettiversio vastaa kovinkaan itse tehtyä.



Ja paketista syntyi sitten tälläisiä; näitä voisi uppopaistaa, paistaa ihan kuiviltaan tai laittaa uuniinkin. Itse paistoin pannulla muutamassa sentissä rypsiöljyä ja näin yhdistin uppopaistoa ja normaalia paistamista hieman. Pitää osata vaan käännellä falafeleja jotta jokainen puoli paistuu kun öljyä ei ole niin paljoa että jokainen puoli peittyisi siihen samalla kertaa. En saa näistä pyöreitä millään mutta pyöreyttä yrittävät matkia.



Falafelejen lisäksi tehtiin hieman talvista salaattia. Talvisuus lähinnä johtuu siitä, että lehtisalaatin syrjäyttää keräkaali ja paprikan porkkana. Myös tomaattia ja kurkkua on harkiten käytetty. Sesonki vihanneksilla pääsee aina halvemmalla mutta talvella se on hankalaa Suomessa, varsinkin jos on mieltynyt kovin tomaattiin eikä halua luopua siitä.



Talvisalaatti

1/3 keräkaalin puolikkaasta
1 porkkana
1/2 kurkku
1 tomaatti
 n.2 1/2 dl pennepastaa
öljyssä marinoituja fetapalasia

1.Laita pasta suolalla maustettuun veteen kiehumaan kunnes al dente.
2.Paloittele kurkku ja tomaatti pieniksi.
3.Kuori porkkana ja leikkaa se pieniksi tulitikun pituisiksi tikuiksi.
4.Poista kaalin päälimmäinen nahistunut kerros ja leikkaa kaalia kapeiksi suikaleiksi.
5.Sekoita vihannekset yhteen isolle tarjoilulautaselle tai kulhoon.
6Lisää vielä lämmin pasta ja sekoita hieman.
7.Haarukoi päälle fetapaloja. Fetoja marinoinut öljy tuo hyvin salaattiin kastiketta ja mausteisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti