torstai 18. helmikuuta 2010

chili sin carne ilman sitä chiliä siis

Mieli teki jotain helppoa, uutta ja mukavaa. Siitä syntyi sitten versio chili sin carnesta joka kävi hyvin yhteen sekä riisin että pastan kanssa, varioida voi siis sen mukaan mitä kaapista löytyy.Uusien ruokien kokeilussa on aina se harmi että tulos voi olla katastrofi. Onneksi tällä kertaa meni toisinpäin; tätä söi mielellään ja tuli täyteen hyvin. Vaikka soijarouhe ei aineksena ole herkullisimman oloinen, saa siitä oikeasti hyvää ruokaa kun vaan rohkeasti kokeilee. Omat ensiyritykset eivät menneet nappiin mutta nyt ei enää pelota laittaa soijarouhetta ruokaa ihan reippaasti. Se korvaa hyvin jauhelihan, on tuhottoman halpaa ja sopii moneen sillä sen oma maku ei tuhoa muita makuja.

Chili sin carne twistauksella (ilman chiliä siis ja noin neljälle)

1 iso sipuli
1 paprika
1 tlk valkosipulitomaattimurskaa
1 rkl valkosipulirouhetta
2dl tummaa soijarouhetta
3dl vettä
mustapippuria
suolaa
persiljaa

1. Silppua sipuli ja kuullota se pannulla öljyssä. Lisää valkosipuli.
2. Suikaloi paprika ja halkaise vielä suikaleet kahtia.
3. Lisää pannulle soijarouhe,vesi ja tomaattimurska.
4. Anna hautua noin 5minuuttia.
5. Lisää paprikasuikaleet, suolaa ja mustapippuria ja anna hautua vielä toiset 5minuuttia.
6. Lopuksi lisää päälle persilja silppua.

Ruuan poristessa lisukkeeksi keittyy riisi tai pasta. Pirkka (josta alkuperäinen chili sin carne resepti on) suosittelee vielä kokeilemaan tätä tortillojen täytteenä enkä epäile yhtään elleikö se toimisi siinä hyvin.























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti