maanantai 25. heinäkuuta 2011

tukasta asiaa

En ole kokkaillut muuta kuin salaattia ja ruokavalio on ollut aika nestemäistä näiden helteiden keskellä, jotain postauksen tynkää mulla on kuitenki ollut varastossa ja näin loma-maanantain kunniaksi ehdin kirjoitellakin siitä! Koska luen paaljon lehtiä, muotilehtiä ja naistenlehtiä lähinnä, kertyy ilmaisnäytepusseja shamppoista yms tasaiseen tahtiin mutten koskaan käytä niitä vaikka säilönkin ne.  Vaikka olenkin sitä mieltä että geenit ja se miten elää ja syö vaikuttaa paljon  tukan laatuun ja kuntoon, ostan uskollisesti aina sitä shamppoota jonka koen olevan tukalleni paras, ei sitä ihanmitätahansa voi käyttää tukkaansa, syö kuinka hyvin (tai omaisi supergeenit) tahansa.

Kesällä kuontalolleni tapahtuu kahta täysin vastakkaista asiaa; se joko a ) kuivuu hampuksi b) rasvoittuu/likaantuu asap. Tästä ärsyyntyneenä ja inspiroituneena päätin laittaa vähän shamppoita testiin ja katsoa, onko sillä mitään väliä että millä aineella tämän tukan pesen, sillä kun tuntuu olevan ihan oma mielensä. 

Normaalisti käyttämäni shamppoo on Aussien Volume shamppoo, hoitoaineena saman merkin moisture sarjan hoitis ja tehohoitona merkin 3minute miracle värjätylle tukalle. Tukan pesen yleensä joka toinen päivä, hoitoainetta/tehohoitoa käytän sen mukaan miltä tukka tuntuu, ehkä kerta viikkoon hoitoainetta ja kerran pari kuussa tehohoitoa.

Tällä setillä:
- tukka pysyy hyvin puhtaana
- kuivuu helposti ilman hoitoainetta
- hoitoaineen kanssa rasvoittuu ehkä suht nopsaan
- lisää tukan volyymia ehkä vähän juurista mutta ei suurta eroa sarjan väri-shamppooseen
- ei syö tukkaväriä erityisen nopeasti, väri säilyy samalla tavalla kuin aiemminkin
- kivat tuoksut ja rakenne aineissa


Testasin siis Nivean volume shamppoota ja totesin tälläistä:

- rakenne aika nestemäistä ja levittyi tukkaan hyvin
- hankala annostella oikeaa määrää
- tuoksu ok
- just kuivuessa tukka tuntui hyvin puhtaalta ja ilmavalta
- tukan pesua(tehty illalla) seuraavana aamuna tukka tosi puhdas, tyvestä kohonnut
- toisena päivänä tukka jo hyvin likainen
- haalisti väriä enemmän

En ehkä ihan ihastunut tähän shamppooseen, ei käynyt mun tukalle sinänsä että mitään parannusta volyymin suhteen ei ainakaan tullut Aussieen verrattuna ja tukka rasvoittui nopsaan. Lisäksi en tykkää hirveen litkuista shamppoista. Plussaa ok tuoksusta ja tosi puhtaasta pesutuloksesta- tosin shamppoo taisi pestä tukkani vähän liian puhtaaksi eli aluksi vähän kuivattaakin sitä. 


Toinen testikumppani oli Tresemmen moisture shamppoo ja hoitoaine:

- tuoksui kampaamo tuotteelta
-levittyi hyvin tukkaan, shamppoo ok paksua
- hoitoaine tosi jämäkkää
- tukka kuivui hyvin sileäksi ja terveen tuntuiseksi
- väriä lähti tukasta taas hieman lisää
- tukka ei likaantunut merkittävästi enemmän kuin yleensäkään mutta vaati pesua toisena päivänä kuten usein muulloinkin.Voisin kokeilla Tresemmeäkin uudestaan mutta en tätä moisture komboa vaikka tukka tuntuikin suht terveeltä sen jäljiltä. Värjätylle tukalle ja mulle se ei nyt kuitenkaan käynyt hyvin. Hoitoaine oli ihana, tykkään paksusta hoitoainekoostumuksesta. Ihan varteenotettava vaihtoehto hampputukalle, mutta valitsisin jonkin väriä säästävämmän vaihtoehdon sarjalta jos sitä ostaisin.

Vielä on jäljellä parit testipaketit, niistä joskus myöhemmin sitten. Olisikin ihana löytää tukka-aine, joka pitäisi hiukset sopivan puhtaina mutta ei kuivina ja säilyttäisi värin, antaisi volyymia ja lisäksi ei pakottaisi ylimäärääisiin tukanpesuihin.

2 kommenttia:

  1. Mua kiinnostais kokeilla sitä ettei pesis hiuksia ollenkaan shamppoolla vaan pelkällä vedellä, mutta ainakaan vielä en oo rohkaistunu kun se alku taitaa olla aika karseeta aikaa :D Mut mitä netistä on lukenu ni porukka kehuu kyllä hiuksiaan tosi paljon millasiks ne muuttuu kun ei pese shamppoolla.. :O toivoo kati :)

    VastaaPoista
  2. Joo no tälleen kesällä tulee oltua ilman shamppoota aika paljon koska mulla tukka pysyy suht puhtaana muutamia päiviä putkeen kun käy uimassa päivän tai parin välein. Muuten en kyllä arkena uskaltais olla ilma, vois olla aika liimaletti alkuunsa! Vaikka kyllähä se varmaa tottuis tukka siihe kuten sanoitki. Säästäis rahaa kyl mut en kestäis sitä alkua ehkä.

    VastaaPoista