tiistai 5. heinäkuuta 2011

Maanantai kakkua eli kinuski-mansikka kermakakku

Maanantai kaipasi makeaa ja koska Suomalaista mansikkaa saa, kehitin mielessäni itsestäni herkullisimman kuuloisen täytekombon; mansikkaa, kinuskia, banaania, persikkaa ja kermavaahtoa. Pohjan ohjeeksi nappasin takuuvarman hurlumhei-kakun pohjan ohjeen joka ei petä koskaan ja on helppo kuin mikä ja täten Maanantai kakulle siis täydellinen.

Huomioida vois, että mikäli ostaa kinuskikastikkeen valmiina eikä se ole hirveän jämäkkää, imeytyy kinuski kakkupohjaan viettäessään aikaa jääkaapissa. Kinuskia voi sitten lisäillä sitten tarpeen tullen mutta mikäli kakun tarjoilee muutaman tunnin sisällä, ei imeytymistä ehdi tapahtua. Jos kinuskin tekee itse ja se on jämäkämpää ei se tietty imeydy kakkuun.

Maanantaikakku

pohja: (lasi= standardi juomalasi)

1 lasi vehnäjauhoja
1 lasi kananmunia (noin 4kpl)
1 lasi sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 lasia perunajauhoja

Vatkaa munat ja sokeri yhteen niin että vaahto on vaaleaa ja hyvin kuohkeaa. Sekoita sitten varovasti mukaan sihvilän läpi kuivat aineet. Kaada taikina korppujauhotettuun ja voideltuun vuokaan, paista 30 min 175 asteessa. Testaa kypsyys viisi minuuttia etuajassa ja nosta kakku täysin kypsenä pois uunista (uunien tehot vaihtelevat joten kannattaa tsekata, varmuuden vuoksi). Anna jäähtyä hetki vuoassa ja tee sillä välin täyte valmiiksi.

täyte

1 banaani
2/3 prk purkkipersikan siivuja
2/3 l tuoreita mansikoita
1 prk kinuskikastiketta (valmista, esim pirkka)
2 prk vispikermaa tai esim flora kuohua kuten mulla
vaniljasokeria

Leikkaa mansikat siivuiksi ja samoin banaani. leikkaa myös persikan siivuja pieniksi ja litteiksi paloiksi. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi  ja mausta se vaniljasokerilla.

Kiepsauta kakku sitten tarjoiluvadille. Leikkaa kolmeen kerrokseen ja kostuta kerrokset esim mehulla.
Täytä pohja banaani siivuilla ja kaada päälle ohut kerros kinuskikastiketta. Levitä ylle vielä ohut kerros kermavaahtoa. Laita ylle seuraava kerros ja sille persikkapaloja sekä mansikkasiivuja. Laita ylle kansi ja pursota kermavaahtoa kakun reunoille pystyriveiksi. Valuta kakun ylle kinuskikastiketta ja koristele mansikkasiivuilla ja persikkapaloilla.

Ylijäämä kerman ja mansikat ja muut mahdolliset hedelmät voi herkutella sellaisenaan sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti