sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Sunnuntai päivällinen eli munakoisorullia tomaattikastikkeessa

Sunnuntai, mikä ihana tekosyy käyttää kunnolla aikaa kaikkeen eikä kiirehtiä mihinkään. Tänään oli siis ihanteellinen päivä myös kokata kunnon ruokaa alusta asti ilman mitään valmispurnukoita. Evitassa oli joku numero sitten ohje munakoisorulliin ja eilen ohjetta silmäillessä päätinpä että se olisi sopiva tän päivän ruoaksi. Jotain ihan uutta, hyvä vatsalle ja mukavaa kokattavaa.

Munakoiso ei ole se ihan tutuin kasvis, ei varmaan monelle muullekaan sekasyöjälle mutta kasvisruokia kokkaillessa se tulee kyllä resepteissä suht useasti vastaan. Tämä oli mulle toinen kohtaaminen ko. liilan mukavan siloisen kasviksen kanssa ja hyvin tultiin juttuun. Tykkäsin tosi paljon tästä ruoasta, maut täsmälleen kohdallaan. Lisäksi tää on kivan kevyttä kuumaan kesäpäivään vaikka uunin päällä pitäminen tekeekin asunnosta hitusen liian kuuman mut oli se sen arvoista.

Lisukkeeksi tein vielä vihersalaattia johon tuli salaattijuustoa, kurkkua, retiisiä, tomaattia ja jäävuorisalaattia.


Täytteestä tulee ainakin kahden munakoison tarpeisiin vaikka ohje väittääkin muuta. Itse ajattelin kehitellä siitä toiseksi päiväksi jotain muuta ruokaa tai syödä iltapalaksi vaikka. Muutoin olen muokannut reseptiä itselle kivemmaksi. Munakoison leikkaamisessa kannattaa käyttää luovuutta ja tarkkuutta jotta paloista saa ohuita ja pitkiä, ekakertalaisella (minä) ainakin osa paloista katkeili mutta esim puolikkaatkin voi hyödyntää tekemällä pikkurullia niistä.

tomaattikastike

ennen paistamista

Munakoisorullat (noin neljälle, ehkä enemmällekin)

1 iso munakoiso
1 dl ohrasuurimoita
5 dl vettä
1/2 dl mantelirouhetta
150g kylmäsavumarinoitua tofua
pari rkl persiljaa kuivattuna
suolaa

tomaattikastike

500g tomaattimurskaa
250g kirsikkatomaatteja
tuoretta tinjamia muutama rkl
öljyä loraus
1 tl hunajaa
suolaa

Keitä ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä noin 15-20 minuuttia. Leikkaa tofu pieniksi kuutioiksi ja sekoita se kulhossa ohrasuurimoihin, mantelirouheeseen sekä persiljaan.
Leikkaa munakoiso ohuiksi siivuiksi pituus- suunnassa ja paista kuumalla pannulla molemmin puolin niin, että siivut saavat hieman väriä. Käytä paistamisessa hieman öljyä mutta huomaa että munakoiso imaisee sen kaiken heti itseensä.

Halkaise kirsikkatomaatit kahtia ja sekoita ne tomaattimurskaan uunivuoassa. Lisää mausteet (tinjamista revi mukaan vain lehdet) ja sekoita hieman vielä.

Lusikoi täytettä noin 1-2 rkl munakoiso viipaleelle ja kiepauta munakoiso rullalle. Tee näin jokaiselle munakoisoviipalelle ja asettele rullat uunivuokaan keskelle tomaattikastiketta.Paista sitten uunissa 225 asteessa 25 minuuttia. Tarjoile lopuksi salaatin kera.

Uunista ulkona

2 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää! :-))

    http://www.crumblesforeveryone.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Kiitos, ja sitä se olikin! Ehdottoman hyvää mikroaaltouuni lämmityksenki jälkeen.

    VastaaPoista