maanantai 7. tammikuuta 2013

Ananas-banaani-pekaanipähkinä cupcakes eli Kolibrin kuppikakut

Long time no see vaikka paljon on leivottu ja kokattu. Elämä on ollut priorisoitunut muualle vaikka tämäkin vetää ajoittain puoleensa. Hiljaisuutta katkaisee nyt vaihteeksi kuppikakku ohje, jossa on makeus, ulkonäkö ja rakenne just eikä melkein paras.




Ohje alkujaan Kuppikakut-kirjasta ja tällä kertaa ohjetta saa jopa seurata ihan tarkalleen, mulla ei oo mitään valittamista! Hedelmät tuovat makuun kivaa keveyttä ja raikkautta joten suhteellisen makea kuorrute ei tee näistä ihan övereitä. Tuo vähän mieleen hedelmäkakun, porkkanakakun, hedelmämuffinsit mutta ei ihan kuitenkaan, parempaa.

Kolibrin kuppikakut 12kpl

150g jauhoja
3/4tl ruokasoodaa
1tl jauhettua kanelia
125g vaaleaa fariinisokeria (käytin 80% hienoa sokeria, 20% muscovadan sokeria)
1 dl öljyä
2 kananmunaa
1 banaani
2 säilykeananas rengasta vähän kuivattuna
25g pekaanipähkinöitä

kuorrute

140g tuorejuustoa (maustamaton)
70g pehmeää margariinia/suolatonta voita
1 tl vaniljauutetta
280g tomusokeria

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Siivilöi kuivat aineet yhteen. Muussaa banaani ja hienonna ananas renkaat. Lisää sitten kuiviin aineisiin munat, öljy, banaani ja hienonnettu ananas. Rouhi pähkinät ja lisää joukkoon, sekoita hyvin.

Lusikoi taikinat muffinivuokiin ja paista 15-20 minuuttia, kunnes kohonneita, kullanruskeita ja kiinteitä keskeltä sormella kokeiltaessa. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuusto,voi ja vaniljauute lastalla sekaisin. Lisää sitten tomusokeri, sekoita ja vatkaa sitten sähkövatkaimella kunnes seos on kuohkeaa ja tasaista.
Koristele jäähtyneet kuppikakut kuorrutteella.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Nuo ovat todella hyviä! Mainioita syksyyn varsinkin kiitos kanelin, pitää ehkä tehdä pian uudestaan :)

      Poista