torstai 24. tammikuuta 2013

Kotitekoiset myslipatukat

Energiapitoisia, hyvänmakuisia ja suht terveellisiä välipaloja on aika hankala löytää jos vaatimuksena on kaiken lisäksi se, että välipalan tulee olla parin haukun kokoinen. Käyttäen pohjaohjeena Leivonnaisia herkkusuille- kirjasta löytämääni ohjetta väkersin omat myslipatukat ja näistä tuli parempia kuin mistään maistamistani myslipatukoista.

Mitat ovat summittaisia ja maalaisjärjellä saa rakenteesta sopivan kiinteän/tahmean.

2 dl isoja täysjyväkaurahiutaleita
5dl kaurahiutaleita
noin 3,5 dl kookoshiutaleita
reilu 1 dl auringonkukansiemeniä
iso kourallinen rusinoita
2 dl banaanilastuja
1,5 dl kuivattuja aprikooseja
noin 3,5 dl kuivattuja hedelmiä (lajitelma, sis. ananasta,kiiviä,passionhedelmää,vadelmaa yms)
noin 2 dl siemen/pähkinä seosta (mm. kurpitsansiemeniä,cashewpähkinöitä,manteleita,)
noin 300g margariinia
1 dl vaaleaa siirappia
1,4 dl hunajaa
1 dl sokeria
1 dl muscovadansokeria
1 levy valkosuklaata

noin 20 x 30 senttinen vuoka/pelti/tarjoitin tms laakea korkeareunainen astia.

Hienonna tai paloittele kuivatut hedelmät. Sekoita isossa kulhossa sitten kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, rusinat ja muut kuivatut hedelmät yhteen. Sulata kattilassa margariini ja siihen siirappi, hunaja ja sokeri. Kaada seos sitten kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja kaada seos sen ylle. Levitä tasaiseksi ja aseta päälle tiiviisti toinen leivinpaperi. Kasaa päälle painoksi esim kirjoja jotta seos tiivistyy. Anna jäähtyä ja nosta sitten jääkaappiin. Anna istua ainakin pari tuntia, mieluiten yön yli, jääkaapissa (yhä jonkin painon alla).  Leikkaa sitten myslitaikinalevy sopiviksi paloiksi, sulata valkosuklaa ja levitä ylle. Nosta jääkaappiin ja anna jähmettyä. Kun suklaa on päällä kovaa, irrota palaset toisistaan, siirrä ilmatiiviiseen rasiaan ja säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti