tiistai 18. syyskuuta 2012

Suklaajuustokakku




Siinä se on! Voi kuulkaa tätä oli odotettu. Edellinen suklaajuustokakku päätyi epic fail tapaan lattialle suoraan uunista joten tällä kertaa olin supervarovainen, lopputulos osoitti että kannatti.

Tarviit noin 23cm halkaisijan irtopohjavuoan!

Suklaajuustokakku (Humming bird)

900g tuorejuustoa
4 kananmunaa
2,2 dl sokeria
200g tummaa suklaata (parasta mahdollista eli yli 80% kiitos)
1 tl vanilja-aromia

200g digestive keksejä
2 rkl kaakaojauhetta
150g voita sulatettuna

Murskaa keksit hienoiksi, sekoita mukaan kaakaojauhe ja voi, sekoita tasaiseksi massaksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Mittaa tuorejuusto, sokeri ja vanilja-aromi kulhoon, vatkaa hiljaa kunnes seos on tasaista ja paksua. Lisää sitten munat yksitellen mukaan kokoajan vatkaten. Ole tarkkana että seoksesta tulee tasaista. Vatkaa lopuksi vähän kovemmalla teholla jotta seos vaikuttaa kuohkeammalta.

Sulata suklaa vesihauteessa. Lusikoi suklaan joukkoon vähän juustotäytettä tasoittaaksesi lämpötilaeroa. Lisää juustoseosta pari kertaa ja sekoita. Kippaa sitten suklaaseos juustotäytteen sekaan, sekoita hyvin ja huolella jotta seos on tasaisesti samanväristä.

Lusikoi seos pohjan päälle (koeta saada siitä aika tasapaksu kaikista kohdista). Voit asettaa vuoan syvälle pellille ja lisätä vettä jotta se peittää 2/3 osan reunoista. Vaihtoehtoisesti (mikäli epäilet vuoan tiiviyttä kuten minä) voit asettaa uunin alatasolle pellin jossa on vettä, ja asettaa kakkuvuoan kerrosta ylemmäksi ritilän päälle.  Paista 150 asteessa 40- 50 minuuttia. Tsekkaa 40 minuutin kohdalla että kakku on vielä tytisevää keskeltä, mikäli ei, nosta jo pois! Kakun tulee jäädä keskeltä siis hytkyväksi. Anna jäähtyä pöydällä tunnin pari, siirrä sitten jääkaappiin ja anna istua siellä yön yli.

1 kommentti: