maanantai 9. heinäkuuta 2012

Mansikkatäytekakku

Kännykkäkuvissahan voi olla melkein jopa jotain rakeista viehätystä? Leivoin täytekakkua kissasynttäreille ja pääsinpä vihdoin käyttämään suomalaisia mansikoitakin tuoreena kakussa.  Pohja on vanha tuttu juomalasilla mitattu itse helppous joka ei petä koskaan. Koska taloudessa ei ollut sähkövatkainta, on tähän kakkuun vatkattu muna-sokerivaahto käsin ja samoin myös kermavaahto. Manuaalinen vatkain toimii kyllä kunhan on uskoa lopputulokseen. Jopa rainbow:n vispikerma (laktoositon) vatkaantui kun vähän jaksettiin yrittää. Mansikoita tähän kakkuun muuten upposi 1 litra.


Täytekakun sisälle ujuttautui tuoreiden mansikoiden lisäksi vanilja-persikkarahkatäyte. Ohje on mukailtu Kinuskikissalta:


Vanilja-persikkarahkatäyte


1 prk vanilja rahkavalmistetta (sunnuntai)
1 prk flora kuohu(kermaa)
1 tlk persikkaviipaleita
noin 1/2 dl vaniljakreemijauhetta


Murskaa persikkaviipaleet ja sekoita ne vanilja rahkavalmisteeseen. Vatkaa kerma, lisää vaniljakreemijauhetta ja sekoita persikkaseokseen. Mikäli persikat ovat oikein kovin kosteita, kreemijauhetta pitää ehkä lisätä vähän ekstraa. Seos jähmettyy jääkaapissa vielä hieman, joten hurjan tanakkaa siitä ei tarvitse tehdä. 


Täytteestä riitti kahteen kerrokseen mainiosti. Lisäsin kumpaankin kerrokseen myös viipaloituja mansikoita. Loput mansikat säästin päälle koristeeksi parin persikkaviipaleen kaveriksi. 


Kissasynttäreillä oli aika muikeat tarjoilut muutenkin; dippikasviksia, muutamaa erilaista juustoa ja keksejä ja tietysti sipsejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti