Inspiroiduin aivan ja täysin Kinuskikissan jauhelihapiirakan ohjeesta ja koska sunnuntaina oli kauppa täynnä -30% tarroja, ostinkin sitten valion uutta tulisen makeaa rahkaa ja pyöräytin eilen illalla sitten samantien siitä piirakan Kinuskikissan ohjetta mukaillen.
En ollut aiemmin käyttänyt soijarouhetta ihan näin ronskisti jauhelihan sijasta- kastikkeisiinhan rouhe uppoaa hyvin ja tacojen täytteenäkin käy mutta hieman epäilytti laittaa sitä piirakkaan. Huoli oli kuitenkin ihan ja täysin turha, meni ihan jauhelihasta niin maun kuin rakenteenkin puolesta. Omasta mielestäni yksi purkki rahkaa antaa piiraalle jo runsaasti makua ja tulisuutta mutta mikäli on todella tulisen ruoan ystävä, sietää rahkaa laittaa enemmänkin. Mausteiden ja rahkan ansiosta soijarouheen luontainen maku ei maistu piiraassa muuten yhtään. Tästä tuli mielestäni siis todella hyvää joten vaikka soijarouhe ei ihan kroppani suosikkeja ole otin vielä yhden palan lisää. Ihan ehdoton lisä syksyisiin piirakoihin joka kannattaa testata heti- valion makurahkat kun tuppaavat katomaan kaupasta asap kun niihin on ihastunut.
Tulinen ja lihaton jauhelihapiirakka
pohja
3 1/2 dl vehnäjauhoja
noin 150g voita
noin 1/2 dl vettä
noin 1 1/2 dl juustoraastetta
täyte
1 prk valion tulinen ja makea rahkaa
1 dl soijarouhetta
2 dl vettä
1 punainen paprika
noin 8 parsakaalin nuppua (pakaste)
1 sipuli
mustapippuria
yrttisuolaa
aromisuolaa
paprikamaustetta
kourallinen juustoraastetta
Sekoita jauhot ja juustoraaste pohjaa varten, nypi kylmä voi mukaan ja lisää lopuksi vesi. Muokkaa taikinasta nopsaan suht kiinteää ja kumoa se piirakkavuoan pohjalle ja taputtele reunoille asti.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti