Tälläistä Polo-neulosta Eurokankaasta löysin, noin 11e/m ja ihan tekokuitukamaa.Väri on oikeasti ihan tumman violetti mutta narraa punaisen puolelle kuvassa. Olen piirtänyt kaavat (Ihanat mekot ja tunikat kirjasta) ja leikannut kankaat, nyt edessä vaan sitten se ompelu ja vaatteen koonti.
Neslé Toulouse liittyy juttuun taasen siten että tein Frendit- sarjasta tutun Pheoben "suku" reseptin mukaan keksejä toissailtana;
Olen tehnyt näitä keksejä useita eriä, aina ihan eri tavalla. Tällä kertaan mentiin köyhästi ja sattumiksi päätyi vain pari palaa suklaata sekä pähkinäpussien loppuja, sisältäen lähinnä cashew-pähkinöitä ja vähän niitä ns. aivopähkinöitä, siis hasselpähkinöitä. Fariinisokerikin oli kuin tiiliskiveä olisi jäystänyt joten senkin osuus jäi aika pieneksi, lorautin mukaan siis siirappia ja vähän enemmän tavallista sokeria. Kerrottakoon että voitakaan ei ollut, keijun leivänpäällismargariini toimi siis leivontamargariinin kanssa yhteistyössä ja soodakin oli loppu, käytin siis leivinjauhetta. No vaikka korvasin yhtä ja toista, rakenne pysyi luottoreseptin mukaisena ja makukin mukavana, ihania keksejä! Pelastivat pitkän päivän kun ruokaa sai vasta myöhään iltapäivällä.
Vähän niinku Nestle Toll House cookies (ainakin 3 pellillistä)
noin 200g margariinia
5,6 dl vehnäjauhoja
1 kukkurallinen tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
loraus (tummaa) siirappia
2,5 + dl rouheasti rouhittuja pähkinöitä
vähän suklaata rouhittuna (tai paljon jos sitä löytyy, mieluiten paljon siis)
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
Sekoita kuivat yhteen, rouhi pähkinät ja suklaa. Vaahdota voi ja sokeri (ja siirappi) yhteen kuohkeaksi ja lisää sitten yhä vatkaten kananmunat. Yhdistä kuivat ja voivaahto yhteen, lisää sattumat (ne pähkinät siis)
ja sekoita. Lusikoi ruokalusikallisia kekoja pellille leivinpaperin ylle ja paista 190 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes kullanruskeita. Säilö ilmatiiviiseen purkkiin kun keksit ovat jäähtyneitä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti