Nämä keksit leviävät aina niin paljon että muodostavat symbiooseja keskenään |
Halutessasi lisätä valkosuklaata, rouhi sitä noin 150g ja sekoita kuivien aineiden joukkoon.
noin reilu dl mustikoita
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
hippu suolaa
150g voita/margariinia
1,5 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 kananmuna
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa voi, sokeri ja siirappa vaahdoksi. Lisää mukaan kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi mukaan mustikat, mitä nopeammin, sitä parempi jotta mustikat eivät värjää taikinaa. Lusikoi taikinaa pellille (noin 10 kekoa) ja taputtele ne hieman littanoiksi ja pyöreiksi. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes kivan rusehtavia. Keksit tulee jättää hieman pehmeiksi keskeltä ja rapeahkoiksi reunoilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti