lauantai 14. toukokuuta 2011

Puolukkavispipuuro

Tekaisin iltapalaksi pitkään kaipailemaani vispipuuroa pakasteessa uinuvista puolukoista. Homma alkoi vähän epätoivoisesti kun puolukoiden murskaaminen ei sit ollutkaan niin helppoa pelkällä puuhaarukalla ja mannaryynit jähmettyivät sillä sekunilla kun koskettivat nestettä,mutta, loppujen lopuksi vispipuuroa siitä tuli, vieläpä oikein nätin vaaleanpunaista ja kuohkeaa!


Ohje on äitini reseptivarastoista kaiveltu, lapsuuden vispipuuro on se ainut ja oikea.

1 litra vettä
3 dl puolukoita (tai muita marjoja)
1,2 dl mannaryynejä
sokeria

Keitä isossa kattilassa vesi ja puolukat, survo puolukat ja sihtaa ne pois nesteestä. Tämä käy helposti kaatamalla koko puolukkavesiseos siivilän läpi kulhoon ja sit kulhosta takaisin kattilaan. Lisää sekoittaen mannaryynit ettei ne jämähdä ja lisää samalla sokeria mielesi mukaan. Anna keittyä 20 minuuttia mutta muista sekoitella välissä ettei puuro pala pohjaan. Kaada puuro sitten isoon kulhoon ja vaahdota se sähkövatkaimen avulla, tässä kestää jonkin aikaa mutta kärsivällisyys palkitaan.

Sitten nauti maidon ja mahdollisen extra sokerin kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti