sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Parasta pitsaa!

Ohje on Kokataan yhdessä- Italialaista kirjasta ja on ihan täysin suosikkini pitsataikinoista joita olen kokeillut. Tästä tulee yksi peltipitsa ja kohoaa uunissa kivasti, paistettaessa just vartin siitä tulee vielä rapeakin. Suositan!


 Pitsapohja

4 1/2 dl jauhoja
1 1/2dl vettä
25g hiivaa (2tl kuivahiivaa)
4 rkl öljyä(rypsi tai oliivi tai mitä nyt löytyy)
1/2 tl suolaa

Kuivahiivaa käyttäessä ensin hiiva ja osa jauhoista sekoitetaan yhteen, sitten lisätään lämmin neste. Kuivahiivan kanssa vesi saa olla lämpimämpää kuin tuorehiivan kanssa. Tuorehiivan kanssa taikinaa tehdessä hiiva sekoitetaan ensin nesteeseen ja sitten lisätään jauhot. Alusta sitten kaikki jauhot mukaan ja lisää öljy sekä suola kun taikina on napakkaa. Anna kohota lämpimässä noin 30 minuuttia. Vaivaa sitten ilmat pois ja taputtele venyttele pellille leivinpaperin ylle pitsaksi.

Pitsatäytteeksihän kelpaa lähes mikä vain kunhan itse tykkää. Tällä kertaa käytössä sipulia, tomaattia sekä mozzarellaa eli todella basic pitsa, ylle vaan reilusti juustoraastetta ja uuniin 225 asteeseen noin 15 minuutiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti