Leivoin tortut suosilla muffinivuokiin- niin kotona aina tehtiin, joten miksipä rikkoa hyvää perinnettä? Tällä tavalla tortuista tulee sitä paitsi vähän pienenpiä kuin kaupassa myytävät, joten myös he, jotka eivät ole pullahiiriä, jaksanevat nauttia leivonnaisista.
Näitä taisi tulla noin 22, parissa päivässä kadonnut sen verran että pitänee ehkä tehdä ennen Runbergin päivää vielä toinen satsi!
Runebergin tortut (maidoton)
2dl mantelijauhetta
2 dl hienona muruna kaurakeksejä (myös piparit, digestivet tai korppujauho käy hienosti!)
200g margariinia tai voita
2 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa (eikä mitään kanelia korvikkeena nyt!)
3/4dl Gogreenin vispikermaa
vadelmahilloa
Kostutukseen; omenamehua noin 1 dl
Pinnalle; vadelmahilloa
Tomusokerikuorrutusta varten 1 dl tomusokeria, n 2 tl sitruunanmehua
Lisäksi paperisia muffinivuokia ja muffinipelti
Murenna/jauha keksit hienoksi ja lisää ne samaan kulhoon mantelijauheen kanssa. Vatkaa toisessa kulhossa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää vatkaten munat yksitellen mukaan. Vatkaa seos tasaiseksi ja lisää jauhot, leivinjauhe, vaniliinisokeri ja kardemumma. Lisää sitten sekoittaen keksi-manteli seos sekä kerma. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Vuoraa muffinipelti paperisilla muffinivuoilla. Lusikoi taikinaa vuokiin, jättäen 1/4 vuuasta kohoamisvaraa. Mikäli sikäli taikinaa jää nyt yli, lusikoi se paperisiin muffinivuokiin (laita kaksi päällekäin) jotka paistat pelkän ritilän/pellin päällä, muffinipellin edessä. Jos olet viitseliäs, voit toki paistaa kaksi satsia, jolloin kaikki tortut voi paistaa muffinipellissä.
Jauhota sormia ja paina jokaisen tortun keskelle kuoppa ja lusikoi jokaiseen 1/2 tl vadelmahilloa. Paista noin 12-15 minuuttia uunin keskitasolla kunnes kullan ruskeahkoja. Kostuta juuri uunista tulleet tortut sitten omenamehulla sudin avulla. Lisää vielä lämpimien torttujen ylle 1 tl vadelmahilloa. Anna jäähtyä.
Valmista tomusokeri kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja sitruunanmehu yhteen, massasta tulisi tulla suht napakkaa mutta notkeaa. Lusikoi se pieneen muovipussiin, leikkaa kulhoon reikä ja pursuta kuorrutus renkaaksi hillon ympärille.
Sitten vaan Runebergin kahvittelut käyntiin (: Takuuhyviä !
Moi,
VastaaPoistasinun tortut ovat kauniita ja varmasti olivat maukasta! <3
Moikka! Kiitos, olivat kyllä maukkaita (:
VastaaPoista